Четвъртък, 2 Май 2024

,,Има такъв народ,, ще предложи отново партийната субсидия да падне на 1 лв.

,,Има такъв народ,, ще предложи отново партийната субсидия да падне на 1 лв.
Публикация   19:03     08 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     549

    При обсъждането на проектобюджета за тази година в Народното събрание "Има такъв народ" за пореден път ще предложи партийната субсидия да падне на 1 лв. на действителен глас от сегашните 8 лв. Това съобщи лидерът Слави Трифонов във "Фейсбук".

   Формацията е получила за периода 14 ноември до 31 декември най-малка субсидия - 32 843 лв., която съответства на нейното убеждение субсидията да е равна на 1 лв. И при предишни участия във властта тя е заявявала, че връща всичко над това.

    Трифонов взима повод от съобщеното от Министерството на правосъдието вчера, че най-голямата субсидия в 47-то Народно събрание е за партия, която няма нито един депутат. Вчера беше съобщено, че 637 390 лв. получава движение "Социалдемократи" - един от тримата мандатоносители на най-голямата политическа сила "Продължаваме промяната".

  "Това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас", коментира Трифонов. Той информира, че парламентарната група ще поднови искането си. "Сега в парламента има нови партии, има и нова ситуация - има няколко кризи и е важно как се харчи всеки един лев", пише лидерът.

   "Има такъв народ" безусловно ще продължи да бъде част от управляващата коалиция, за да се решават всички кризи, надвиснали над страната, за да сте спокойни вие, българските граждани, и за да стоят ГЕРБ и ДПС далеч от властта, уверява Слави Трифонов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha