Понеделник, 13 Май 2024

Паркингът на Свободна зона се отлага, държавното дружество с различни от приоритетите на областния управител

Паркингът на Свободна зона се отлага, държавното дружество с различни от приоритетите на областния управител
Публикация   09:14     07 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     864

Никой не е търсил собственикът на терена, през който минава пътя до въпросния паркинг.

   Дълго обещаваният и многократно споменаван ТИР паркинг на територията на "Свободна зона" Русе очаквано се очертава, че ще остане само като една несбъдната мечта и възможност за решаване на тапата при Дунав мост.

   Като търговско дружество, работещо на принципите на пазарната икономика, не вкючва изграждане на какъвто и да било паркинг на своя територия.

   Към момента проектът е за съгласуване в РИОСВ, но най-вероятно процедурата ще приключи до тук.

   От проверка на Акцент.БГ става ясно, че част от пътя към въпросния парцел, нарочен за ТИР- паркинг на 80-100 камиона, минава през частен имот. Никой за нищо не ме е търсил до момента, заяви собственикът на терена. Според него, а и очевидно е, че широчината на двете ленти не позволява два ТИР-а да се разминат, което прави тиражираната често  информация от областна администрация нереалистична.

   Идеята трафикът от ТИР-ове да бъде отклоняван принудително на частен паркинг и водачите за заплащат определена сума явно не е била и прегърната от новия траспортен министър. Наскоро той се запозна на терен със ситуацията около задръстванията на Дунав мост, но до мястото, където се предвижда да бъде изграден въпросния паркинг не е стигнал.

  Освен това, за изграждането на подобна инфраструктура са необходими значителни време и средства, които реално не са предвидени.

  Темата и възможността за отбиване на ТИР-овете на паркинг на територията на "Свободна зона" е била обсъждана още при ексобластния управител Галин Григоров, но е била отхвърлена поради административни пречки движението да бива задължително отбивано в частен имот, макар и държавен.

   

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha