Четвъртък, 2 Май 2024

Делян Добрев: Някой иска да фалира Булгаргаз, правителството показа, че не може да управлява

Делян Добрев: Някой иска да фалира Булгаргаз, правителството показа, че не може да управлява
Публикация   10:28     04 Ян, 2022 /     akcent.bg   /     582

Депутатът критикува и мораториума върху цените на тока, наложен от парламента

   Целта на изтеклите договори на Булгаргаз за доставка на азерски газ са изтекли с цел да се навреди на българското дружество. Оборотите на Булгаргаз са милиарди и сега някой иска да прибере тези милиарди и да оперира с тях. Това обяви по Нова ТВ Делян Добрев от ГЕРБ. Според него несериозни са твърденията, че някой  от старата власт саботира.

    Осем години този договор не изтече, и сега само за седмица след появата на новото правителство, той стана явен. Управляващите показаха, че не могат да управляват. Един самозван енергиен експерт първи публикува този договор в интернет, да го извикат в ДАНС и да се разплете историята. Ние ще питаме в парламента дали има писмо от азерската страна, която пита   за изтичането на информация от този договор, което може да доведе до прекратяването му. Някой просто иска да фалира Булгаргаз. Имаме информация от   азерска страна, че има такова писмо, знаем, че азерите искат да се разследва и да се разбере как е изтекла тази информация по договора, пита Добрев.
 

   Той коментира и темата за диверсификацията по доставката на газ. На обвиненията, че ГЕРБ за 12 години е са изградили конекторната връзка с Гърция, Добрев отговори с въпрос: От 10 месеца имаме нови управляващи, защо за това време те не изградиха тази връзка. Аз съм искал оставката на ръководството на компанията, която се занимава с тази връзка. На този етап не   искаме да саботираме работата на правителството, няма да искаме оставка на кабинета, но няма да мълчим когато грешат, заяви Добрев.

    Депутатът критикува и мораториума върху цените на тока, наложен от парламента. Това  не е пазарно решение и заради това искаме да бъде отменен този мораториум. Решението е много глупаво. В света никъде където има пазарна икономика не се приемат такива мораториуми. Накрая хората ще платят цената с лихвите. Защото сега дружествата взимат заеми, които трябва да бъдат връщани.

    Още утре могат да го отменят този мораториум,



Коментари

  •     Маринов 

    Голям е парадоксът,когато клиент на прокуратурата и българския съд,да изказва мнение за управлението на държавата.Присъщо е,малките хора говорейки да крещят,за да бъдат чути и забелязани от обществото ни.

Коментирай

   captcha