Прогнозата на Акцент.БГ вече е факт: Димитър Недялков от Продължаваме промяната е третият русенски депутат

Прогнозата на Акцент.БГ вече е факт: Димитър Недялков от Продължаваме промяната е третият  русенски депутат
Публикация   17:39     22 Дек, 2021 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     667

Конов е подал заявление за напускане на парламента още в понеделник

 Димитър Недялков ще бъде третият депутат от листата на Продължаваме промяната в 47-я парламент. Това потвърди той пред Акцент.БГ, след като ЦИК го регистрира.

  Утре Недялков ще положи клетва в Народното събрание. Също така утре ще бъде уточнено в коя от парламентарните комисии ще бъде включен, тъй като не е ясно и на предпоследния депутат, подал оставкаЦветомир Конов, не се знае къде е бил разпределен.

   Недялков не отрече, че преди тази нова ситуация е щял да бъде новият областен управител на Русе, но сега не се ангажира да прави прогнози в тази посока.

   Така депутатите на "Продължаваме промяната" от 19-ти МИР са Рена Стефанова, Калин Иванов и Димитър Недялков... засега....

  Ето какво написа Акцент.БГ на 13 декември:

   Интересно е какво ще се случи след оттеглянето на Велико Минков.

     Следващият в листата е Цветомир Конов,  преподавател съм в катедра "Промишлен дизайн" в РУ, който  в предизборните си изяви изрази вяра в промяната, която ще донесе изравняване на условията за икономическо развитие между Северна и Южна България.

  Логиката на случаите като този е той да влезе в парламента...

  Освен ако няма вътрешна договорка и кадрова стратегия  на депутатската банка седне следващия в листата, Димитър Недялков.

  Той бе два път директор на "Свободна зона", но на последния конкурс вече бившият промишлен министър Даниела Везиева нещо не хареса, по- скоро концепцията му за развитие на държавната фирма.  Недялков не пожела да коментира ситуацията към този момент.

  Дали подобна рокада ще се случи или ще се следва официално приетият принцип- предстои да се разбере още тези дни.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha