ЦСКА върна интригата в първенството след важен успех над Лудогорец

ЦСКА върна интригата в първенството след важен успех над  Лудогорец
Публикация   06:56     21 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     768

   ЦСКА надви "Лудогорец" с 1:0 в дербито на Първа лига и върна интригата в битката за титлата. Червените стигнаха до важния успех на стадион "Българска армия" с гол на капитана си Юрген Матей, който беше точен в 77-ата минута.

  С победата ЦСКА съкрати аванса на шампионите на само две точки преди пролетния дял в първенството.

   "Лудогорец" изигра един от най-слабите си мачове в последната година именно на "Българска армия". Воденият от Станислав Генчев отбор не успя да създаде нищо опасно в атака и претърпя второ поредно поражение след това от "Пирин" преди няколко дни. Загубата е общо трета за шампионите в последните им пет мача.

   "Лудогорец" не успя да отправи и нито един точен удар, по подобие на загубата от "ЦСКА 1948" на 21 ноември.

   Тимът на Стойчо Младенов започна по-активно, като още преди да са изтекли и две минути Яник Вилдсхут отправи опасен удар, но той беше спасен. Постепенно ЦСКА се настани трайно в полето на гостите и контролираше топката, а шампионите чакаха своите шансове на контраатака.

   Най-добрият шанс за ЦСКА се откри след пробив на Георги Йомов и центриране, което намери Вилдсхут. Ударът на нидерландеца обаче се отби от левия страничен стълб.

   "Лудогорец" имаше само епизодични прояви в атака, като централният нападател Ихиньо Марин остана изолиран. Кирил Десподов също играеше много рядко с топката. Съдията Валентин Железов също имаше доста работа, заради по-агресивната игра на двата тима, което доведе и до четири жълти картона.

   Десет минути преди края на първата част вратарят на "Лудогорец" Серджио Падт трябваше да се намесва след удар от малък ъгъл на Йомов.

 

 

ЦСКА върна интригата в първенството след важен успех над "Лудогорец"

След подновяването на играта ма "Българска армия" имаше пиротехническо шоу и заря, което доведе до спиране за няколко минути. Ситуацията през втората част не се различаваше много от първата, като ЦСКА атакуваше повече, а "Лудогорец" така и не намираше правилните решения.

   Единствено при далечен шут на Алекс Сантана в 65-ата минута шампионите създадоха нещо по-опасно, макар и бразилецът да не уцели вратата.

   В 77-ата минута ЦСКА успя да открие резултата, когато се разписа капитанът Юрген Матей. Той засече центриране от свободен удар на Томас Лам и се разписа с глава - 1:0.

  Към края на двубоя действията на терена се изнервиха още, а ЦСКА остана с човек по-малко. Това се случи заради втори жълт картон на Карло Мухар. Дори и с човек повече "Лудогорец" така и не намери път към вратата на червените.

   В заключителните минути дори нямаше толквоа футбол, заради изнервени действия, провокации от двете страни, включително и меле между двата отбора.

Тагове : ЦСКА , Лудогорец ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha