Четвъртък, 9 Май 2024

Борислав Българинов показа намерение да остане областен управител, анализ замени традиционния отчет за работата на администрацията

Борислав Българинов показа намерение да  остане областен управител, анализ замени традиционния отчет за работата на администрацията
Публикация   17:06     20 Дек, 2021 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     734

В дадената пресконференция той анализира сектори в областта години назад и набеляза цели години напред

  Вместо отчет за дейността на областна администрация, управителят и Борислав Българинов в присъствието на целия състав направи анализ за състоянието на Русенска област. Това се случи на пресконференция, на която имаше медийно присъствие, но нямаше особен журналистически интерес.

   Това се обясни от представители на медиите заради факта, че от няколко месеца подборно и без конкретика бяха се преекспонираха в нереалистични срокове пускането на РО-РО- терминал и на спорен според превозвачи и експерти от площадката на граничния пункт "Дунав мост" паркинг на държавната "Свободна зона".

  Анализът до голяма степен се препокри с казаното на срещата с бизнеса, организирана от кмета и от транспортния министър в края на миналата седмица.

   Българинов говори за национални проблеми, част от които резонно засягат и бизнеса в областта. Странно защо, но посочи като случаи като нови събития, за които русенски фирми са давали пресконференции в столицата и са достатъчно известни на институциите и ведомствата.

   Проблемите, които бяха посочени, са споменати на среща с фирми, приели да бъдат посетени чрез "окръжно", в което липсва до кого е отправено писмото, както и разтеглив текст от цяла страница.

  В един от случаите дори областният управител е предложил да помага за решаване на проблема с тока на единствения лицензиран търговец за Североизточна България.

  В същото време проблемът с въздуха бе насочен към "Оргахим" и нито дума за "Монтюпе", където Българинов успешно намали глобата им като техен адвокат.

   Областият управител изрази позиция, че състоянието на образованието в региона е в лошо състояние от години. Причина за това сега той видя в Ругионалния инспекторат по образование. Въпреки ежегодните срещи на Инспектората с работодатели и след това с директорите на професионалните гимназии, няма родители и ученици, които да желаят да учат в паралелки, които произвеждат нископлатени работници в неприветливи специалности. Вероятно и затова Българинов е видял решение на проблема в професионалното облазование в смяната на началника на РУО Росица Георгиева със зам. директор на основно училище.

   На конкретния въпрос на БНР дали смята, че ще остане областен управител и след Нова година предвид начертаната дългосрочна перспектива, отговорът бе, че става въпрос са работата на областна администрация и че той няма информация какво ще се случи след това.

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha