Вицепремиерът Гроздан Караджов разпореди бърза проверка по случая с недопустимото поведение на служител на Национално тол управление

Вицепремиерът Гроздан Караджов разпореди бърза проверка по случая с недопустимото поведение на служител на Национално тол управление
Публикация   17:22     17 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     533

Гроздан Караджов поиска справка за общия брой платени пътни такси /винетки и тол/ и общия брой влезли /товарни и леки/ автомобили през ГКПП Дунав мост-Русе от 1.01.2021 до 20.1.2021 г. включително.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление.
 
   Комисията трябва да установи обстоятелствата около инцидента с молдовския гражданин, както и кога е постъпил сигналът и как е реагирала Агенция „Пътна инфраструктура“. От служителя на Национално тол управление също вече са поискани обяснения.
 
  Освен това вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов поиска справка за общия брой платени пътни такси /винетки и тол/ и общия брой влезли /товарни и леки/ автомобили през ГКПП Дунав мост-Русе от 1.01.2021 до 20.1.2021 г. включително. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на плащането на пътни такси на ГКПП Дунав мост-Русе.
 
   Резултатите от проверката ще бъдат готови на 21.12.2021 г. и веднага ще бъдат оповестени публично.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ поднасят своите извинения на потърпевшия, както и на всички изгледали неприятните кадри.
Тагове : тол , служител ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha