Причината за мораториума за тока е левичарство, а резултатът - леващина

Причината за мораториума за тока е левичарство, а резултатът - леващина
Публикация   06:41     17 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     422

   Така вицепремиерът в кабинета "Сакскобургготски" Николай Василев коментира пред Би Ти Ви днешното решение на коалиционните партньори - "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България", да променят мораториума за повишаването на цените на тока, парното и водата, който бе приет по-малко от 24 часа по-рано. С новото решение от началото на следващата година цените ще бъдат замразени на настоящите, като това ще важи до края на март 2022 г. С това Народното събрание налага цени на иначе независимата Комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която в първия работен ден на новото правителство предложи от началото на следващата година токът да поскъпне средно с 13 процента.

   Василев, който беше предложението на "Има такъв народ" за премиер при опита им да съставят кабинет след изборите през лятото, беше крайно критичен към това решение на депутатите и дори го оприличи като "най-голямата простотия на управлението за последните 24 години".

  "Това е моментно умопомрачение на всички парламентарни групи без тази на ДПС, което им прави чест. Причината е левичарство, а резултатът - леващина", добави Василев.

   Той все пак изрази надежда, че сегашното правителство ще изкара пълен мандат. По думите му вече се усеща промяна, но и не се отказа от думите си, че премиерът и вицепремиерът Кирил Петков и Асен Василев са леви ултрапопулисти. Според него идеята на финансовия министър за по висок праг на осигуряване е "начало на потенциален риск от бъдещото увеличение на всички данъци".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha