Конов или Недялков става депутат след оттеглянето на Велико Минков?

Конов или Недялков става депутат след оттеглянето на Велико Минков?
Публикация   09:07     13 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     874

Продължава промяната в Продължаваме промяната в Русе

    В понеделник, на извънредното заседание на Народното събрание, ще подкрепя проектния министерски съвет с вярата, че съставът му е готов да изпълни мисията си почтено и с нулева толерантност към корупцията в рамките на това управление. Това написа в профила си във фейсбук в събота  третия в листата на Продължаваме промяната в Русе Велико Минков /текстът на публикацията може да се прочете по-долу..

   Ще работя в Русе и смятам, че ще бъда по-полезен тук, заяви пред Акцент.БГ депутатът, който изкара в парламента една седмица. Ще продължа да работя и да развивам структурата на место ниво, кокто и да се занимавам с предприемачество.

  Екипът на "Продължаваме промяната" е важно да бъде разнороден и компетентен. Минков даде пример, че в парламентарната група има 15 души, които са от структура "Предприемачи". Идеята била да има по-голямо професионално представителство сред депутатите на "Продължаваме промяната".

     Интересно е какво ще се случи след оттеглянето на Велико Минков.

     Следващият в листата е Цветомир Конов,  преподавател съм в катедра "Промишлен дизайн" в РУ, който  в предизборните си изяви изрази вяра в промяната, която ще донесе изравняване на условията за икономическо развитие между Северна и Южна България.

  Логиката на случаите като този е той да влезе в парламента...

  Освен ако няма вътрешна договорка и кадрова стратегия  на депутатската банка седне следващия в листата, Димитър Недялков.

  Той бе два път директор на "Свободна зона", но на последния конкурс вече бившият промишлен министър Даниела Везиева нещо не хареса, по- скоро концепцията му за развитие на държавната фирма.  Недялков не пожела да коментира ситуацията към този момент.

  Дали подобна рокада ще се случи или ще се следва официално приетият принцип- предстои да се разбере още тези дни.

-----------------------------------------------------------

... Изрично заявявам горното, за да не бъде спекулирано с това, че днес предадох на председателя на парламентарната ни група на Продължаваме Промяната молбата си за напускане на Народното събрание, която той следва да връчи на председателя на парламента след вероятното ѝ гласуване от парламентарната ни група.

Мотивите ми са предимно лични, а от организационните най-важният е убежданието ми, че на този етап ще съм по-полезен за продължаването на промяната извън парламента, отколкото в него. Казвам това без да имам никакво съмнение, че ако остана, ще се справя с работата да защитавам интересите на народа. За мен е по-важно като екип парламентарната група да бъде съставена от по-разнообразни по експертиза и опит членове и ако на мое място може да бъде човек, който ще върши работата отговорно и качествено поне колкото мен - тогава с радост бих отстъпил.

Моят фокус на този етап ще бъде на местно ниво в Русе и областта, където тепърва ще развиваме местните структури.

Оставам и верен на приоритетите, зад които бях застанал в предизборната кампания.

Тагове : Минков , Конов , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha