СДС Русе отбеляза 32-та си годишнина със стилен Коледен предНовогодишен купон

СДС Русе отбеляза 32-та си годишнина със стилен Коледен предНовогодишен купон
Публикация   09:15     11 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     765

  С добро настроение СДС Русе изпраща 2021 година. Това се показа на Коледния предНовогодишен купон с който партийната структура отбеляза 32 години от създаването и. 

   Тържеството, което се състоя в ресторант "Мотив" при спазване на епидемиологичната обстановка, откри Станимир Станчев, общински лидер на СДС – Русе. След него обръщение направи  Драгомир Драганов - областен председател на СДС.  Елеонора Николова също говори за добрите времена на СДС и очакванията и на предстоящите местни избори отново да се представи партията успешно. Приветствие към участниците в сбирката отправи и Георги Кръстев, областен координатор на ГЕРБ.

   Ето и основните моменти в изказванията на СДС лидерите в Русе и в областта:

На 7 декември партията, която промениБългария - Съюзът на демокартичнитесили  навърши 32 години.

   В човешкия живот това все още е периодът на младостта, но в политическия- е сериозна възраст. Ако проследим богатата история,започнала преди 32 години ще видим, че Синята партия e наследник и продължител на най-ценните традиции на българските демократични политически партии след Освобождението.

   За рожденна дата на СДС се приема датата 7 декември 1989 г., когато антикомунистическата опозиция в България се обединява, за да се противопостави по-успешнона тоталитарната комунистическа система. Учредителина СДС стават независимия профсъюз „Подкрепа“, гражданските сдружения „Екогласност“, Независимото дружество за защита на човешките права и др. Съюзът се изгражда като коалиция, с равни права на всички участници. Непосредствено след учредяването му към него се присъединяват възстановените стари партии Радикалдемократическата партия в България и Демократическата партия, както и новосъздадените Зелена партия, Обединен демократичен център и Нова социалдемократическа партия.

   Сред личностите, които инициират и реализират това обединение, личат имената на известни български интелектуалци,стари дейци и млади хора. Събира ги идеята за създаване на мощно антикомунистическо движение, което да покрие цялото политическо пространство и отстрани чрез избори комунистическата партия отвласт. Ползвайки опита на антикомунистическите движения и партии в Източна Европа СДС си поставя за цел да извърши демократични реформи в страната и  да ориентира България към членство в Европейския съюз и НАТО. В този период няма друга политическа сила, която да декларира и преследва тези цели.

   Вече в Евпопейския съюз и НАТО, България следва очертания път от СДС към една просперираща и европейска държава, следвайки ценностите и политиките на Европа. През изминалите 32 години от основаванетому, Съюзът на демократичните сили премина през различни организационни етапи и вътрешни проблеми. Но това не променя истината, че историческата промяна в България бе възможна благодарение на СДС. Затова и днес, Съюзът на демократичните сили е истинско съчетание на демократична политическа традиция, управленски опит и европейско политическо присъствие.

   Повод за гордост е фактът, че през тези 32 години СДС не отстъпи от възгледите си, не се изкуши да подкрепя популисти.

   Повод за гордост е, че СДС стои твърдо в дясно, отстоява традиционните консервативни ценности на българския народ, не се поддава на неолиберални идеи, защитава интересите на бизнеса и предприемчивитехора, неправикомпромиси с антикомунистическите си идеи.

   Повод за гордост е, че СДС е парламентарно представена партия след години, в коитовсички й предричахазаличаване.

   Повод за гордост е ОЩЕ, че СДС е коректен, предвидим и достоен партньор, който показа, че коалицията ГЕРБ-СДС е идеологическа и осъзната, а не на конюнктурна основа.

   Повод за гордост е, че тази коалиция е истинското, единственото дясно в България, което има мисия да се противопостави на една четворна завера отсоциалисти, популисти, идеологически неопределени носители на „промяна“ и доскорошни десни.

   Вярваме в уверения и успешен път на СДС като фактор в политиката и живота на България и вярваме, че следващите часове ще бъдат истински празник за хората на синята идея, които са част от събитието, бе финалното послание за вечерта.

 

Тагове : СДС , купон ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha