Харалан Александров: Нинова ще е майка-хранилница в кабинета, Петков ще пази хората около себе си да не се разбягат

Харалан Александров: Нинова ще е майка-хранилница в кабинета, Петков ще пази хората около себе си да не се разбягат
Публикация   08:00     11 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     662

   "Като изключим вътрешнопартийните драми в БСП, обществото и правителството ще спечелят от присъствието на Корнелия Нинова в правителството. Това ще бъде кабинет, който ще управлява в тежка социална криза и ще има много хора, които ще се чувстват прецакани и онеправдани. Както каза президентът, у нас липсва "социален вектор".

   Доминиращата култура на това правителство е либерална, по силата на бизнес идентичността на лидерите. Кирил и Асен са предприемачи, при това рискови. Затова трябва някой, който да разгърне крилца и да се грижи като една майка-хранилница за всички бедни, нещастни и клети хора, които ще стават все повече". Това заяви социалният антрополог Харалан Александров пред Нова Нюз. 

"Другата позиция, която е издигната, е на Боби Сандов, която също е добра, защото най-накрая имаме идеолог, който да отговаря за зелените политики. Така освен бедните хора и животинките ще имат своя защитник, който да ги пази от инвеститорите, които строят в България.

    Структурата на правителството показва, че то няма да е толкова функционално, колкото политическо - всеки ще си има министерство, в което да си прави, каквото си иска. Тези хора трябва да бъдат удържани и това ще е функцията на Кирил Петков. Аз не знам кога ще премиерства, защото постоянно ще трябва да отговаря за това, всички тези хора да не се разбягат и да се разотидат. Той е работохолик, много се надявам да успее и да продължи все така смело и всеотдайно, усмихнато и ведро да задържи онова, което сътвори", каза още Александров. 

Тагове : кабинет , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha