Кметът на Бяла Димитър Славов награди 19 свои видни съграждани по случай 130 г. от обявяването населеното място за град

Кметът на Бяла Димитър Славов награди 19 свои видни съграждани по случай 130 г. от обявяването  населеното място за град
Публикация   15:58     10 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     1945

За Почетен гражданин бе обявен Н. в. Преосвещенство митрополит Неофит, участвал в лично дарение за храма "Св. Пантелеймон"

Снимки: Община Бяла

  130-та годишнина от обявяването на Бяла за град днес бе отбелязано на тържествена сесия в наскоро открития Арт център. Тя се състоя в 3 D кинозалата, изградена изцяло със средства на общината и ще бъде експлоатирана от общинско дружество. Днешното тържество всъщност е кулминация на поредицата събития, които кметът Димитър Славов и общиската аднимистрация организираха от началото на годината досега.

   За Почетен гражданин на Бяла е удостоен Н. високо преосвещенство митрополит Неофит. Той е участвал със собствени средства в изграждането на храма "Св. Пантелеймон" в гара Бяла. На 11.12 в 1891 година  с Указ на Народното събрание Бяла е обявен за град.

     От 14 часа бе и премиера на филм в новото кино "Баронеса, информира Акцент.БГ кметът на Бяла Димитър Славов. Участниците в тържествената сесия получиха и своеобразен Коледен подарък- първи видяха Галерията с восъчни фигури в Арт центъра, която ще бъде достъпна и до широката общественост къвсем скоро.

   На основание на Наредба № 2 за символите и наградите на Община Бяла и за особен принос и заслуги в развитието и просперитета на Община Бяла по повод 130-та годишнина от обявяване на Бяла за град бяха наградени 19 видни беленчани- лекари, мед. сестри, учители, обществени и спортни деятели:

     ТЕМЕНУЖКА ГРИНЕВА АНДРЕЕВА, награда  „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на образованието в Община Бяла.

     МИНКА БЛАГОЕВА ПАШКУНОВА,  „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на образованието в Община Бяла.

    ДОНКА МИНЕВА ЧОЛАКОВА,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на образованието в Община Бяла.

    ГРОЗДАНКА ЙОРДАНОВА МАНГОВА,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на образованието в Община Бяла.

   АНЕЛИЯ ЦВЕТАНОВА АЛЕКСАНДРОВА-ТЮРКЕДЖИЕВА,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на образованието в Община Бяла.

     МАРИЯНА ЖОРОВА ДЖИКОВА, „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на Община Бяла, чрез обществена активност, ангажираност и дарителство към различни каузи.

     ХРИСТИНА ИЛИЕВА ТЪРКАЛАНОВА,  „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на спортно-образователния процес и утвърждаване името и авторитета на Община Бяла.

     НИКОЛА КАЛИНОВ ВЛАДЕВ,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

     НАДКА ИВАНОВА ПЕТРОВА,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

     ИВАНКА ПАРАШКЕВОВА ПЕТКОВА, „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

     ВАСИЛКА ИВАНОВА НЕДЕВА,  „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

    РУМЯНА ГОЧЕВА БАЛТАДЖИЕВА,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

    ЦВЕТАНА ПЕТКОВА ЧЕШМЕДЖИЕВА,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

     КАТЯ ГЕОРГИЕВА ТАШКОВА  „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

      РУСИНА АНДРЕЕВА БРАТАНОВА,  „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

     АТАНАСКА ГЕНОВА ГЕОРГИЕВА,  „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

     д-р ЗДРАВКА МЛАДЕНОВА АРАБАДЖИЕВА,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

     д-р ИВАНКА ВАСИЛЕВА ДАСКАЛОВА,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.

     д-р БОГОМИЛ ПЕТРОВ ЦОЧЕВ,   „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА ОБЩИНА БЯЛА” и Грамота за особен принос и заслуги в развитието на здравеопазването в Община Бяла.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha