Събота, 9 Декември 2023

Злато и бронз за Ангел Русев на Световното първенство по вдигане на тежести в Узбекистан

Злато и бронз за Ангел Русев на Световното първенство по вдигане на тежести в Узбекистан
Публикация   18:43     07 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     988

    Русе и България имат бронзов медалист от започналото днес Световно първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Узбекистан. Медалът донесе състезателят на Тежкоатлетически спортен клуб - Русе Ангел Русев. Той събра общ двубой от 254 кг. в двете движения – изхвърляне и изтласкване. Ангел се окичи със златен медал във второто движение – изтласкване, записвайки успешен опит на 144 кг. В първото движение – изхвърляне той записа резултат от 110 кг. През цялото време на състезанието до Ангел беше един от неговите лични треньори – Радослав Атанасов.

   Припомняме, че Русев е златен медалист от Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва през тази година. Утре на състезателния подиум в Узбекистан излиза още един русенски представител Надежда Мей-Нгуен, която ще се състезава в категория до 45 кг. Тя е единствената жена, включена в националния отбор от старши треньора на националния тим Иван Иванов.

   Участието на българските щангисти на Световното първенствостана възможно с финансовата подкрепа на президента на федерацията Ариф Маджид и председателя на ТСК Русе доц. д-р Кирил Панайотов.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha