ГЕРБ - СДС ще бъде конструктивна, знаеща и изискваща опозиция

ГЕРБ - СДС  ще бъде конструктивна, знаеща и изискваща опозиция
Публикация   13:10     05 Дек, 2021 /     akcent.bg   /     436
   Ние се въздържахме от подкрепа за новия председател за Народното събрание. Не само защото не знаем нищо за него, а и защото това беше показателно за сформиращото се мнозинството.
Интересно е обаче, че ДПС го подкрепи.
 
   Ние няма да подкрепим кабинета, това е коалиция на ляво-либерални партии.
 
   Ние сме дясна партия, с идеология и принципи, спазваме повече от 15 години.
Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. За разлика от “партиите на промяната” и "протеста", които избраха председателите на НС в 45, 46, 47- тото НС с ДПС, а ще управляват с БСП.
 
  Едни лидери щяха да си татуират подобна забрана, а за други важи прозрението на Лозан Панов - гласуваш за ДБ - получаваш БСП!
 
  В рамките на бюджет 2021 има таван за външен дълг, но не знаем как върви изпълнението на този бюджет. Това, което знаем е, че служебното правителство всяка седмица тегли нов външен дълг.
 
  В последната седмица се появиха много противоречиви съобщения от Министерство на финансите. Министърът представи проекта на бюджет, който ще внесе за разглеждане. След това от ресорното министерство го опровергаха.
  
    Подобно нещо не се е случвало в историята на България.
Ние настояваме редовно правителство да носи отговорност за бюджета, за плащанията и за дълговете, които счита, че трябва да изтегли, за да се справи с кризите.
 
    Служебното правителство настоява неговият проект за бюджет да бъде разгледан. В него са планирани 12 милиарда таван на външния дълг. Опасяваме се, че това не само ще доведе до лоши финансови показатели, но и няма да засили българската икономика.
 
   Ние си даваме сметка, че държавата има нужда от редовно правителство. Защото последните два парламента се провалиха в най-важната си задача - да излъчат правителство. И този провал беше наказан от българските граждани.
Ние осветихме скандала с Държавната консолидационна компания. Но той по никакъв начин не е политически. Още повече, че Съветът на директорите оповести първи тези данни на сайта на дружеството, т.е. не сме ги открили ние.
Партиите на промяната се обявиха за нулева корупция. В такъв смисъл осветяването на скандала с ДКК е по-скоро проява на добро партньорство.
    Аз считам, че компетентните институции трябва да извършат своята проверка, а министър Везиева не бива да търси политическа атака. Бяха изнесени множество данни за злоупотреби.
Тагове : опозиция , ГЕРБ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha