Вторник, 21 Май 2024

Кметът Милков отчете позитивно работата си през втората година от мандата

Кметът Милков отчете позитивно работата си през втората година от мандата
Публикация   14:42     02 Дек, 2021 /     Текст и снимка Румен НИКОЛАЕВ   /     438

Билетът за полет до София би бил 60 лева, но в едната посока, не е ясно от кога. Трафикът на Дунав мост според него може по-добре да се организира

   Кметът на Русе Пенчо Милков направи днес отчет за работата си и на общинска администрация през втората година от мандата си.

     Община Русе ще продължи да следва принципите на единение, компетентност, прозрачност и почтеност. Тези думи бяха и встъпителни, и заключителни в доклада му.

   "Изминаха 2 години, откакто имам вашето доверие. За това време, което изобщо не беше скучно откъм предизвикателства, за миг не съм забравил клетвата, която изрекох към вас в деня на Свети Мина - покровителят на дома. Тогава ми поверихте ключа за общия ни дом Русе и аз се ангажирах с нов начин на управление, различен от налагания досега. С промяната, която градът ни заслужава.

   Предстои ни още много работа, за да възвърнем историческата сила и гордост на Русе. Дължим на града си най-доброто, на което сме способни. Обещахме си го и работим за това.

  Ще продължа да ви се отчитам ежеседмично за всяка наша малка или по-голяма крачка по пътя на целите. Защото вярвам в общата ни сила и в енергията за промяна – показахме я категорично".

  Русе вече е на водородната карта на Европа и е пионер в страната, похвали се Милков. Предвижда се притежателите на хибридни автомобили и такива с газови уредби ще ползват преференции при заплащане на местния данък.

  Много добри идеи и проекти  се реализират от Общинската фондация "Русе- град на свободния дух", щедро подкрепяна от "Еконт експрес".

     Според него вече е направена правилната крачка в обръщането на държавата към проблемите на Русе.

  Въпреки многобройните действия и направеното до момента, все още инерцията в последните години е причина градът да продължава да се топи. Така той отговори на въпрос на Акцент.БГ защо дунавската столица продължава да се обезлюдява.Въпреки сегашната ситуация, Милков изрази оптимизъм, че посоката е правилна и скоро ще може да се забележи и реално резултатът.

  Сред задаваните въпроси се открои този със съдбата на летището. Сега стана ясно, че евентуално цената на билета би бил 60 лева, но в едната посока. Освен това кметът не се ангажира и не потвърди очакванията на временния икономически министър Даниела Везиева, че от началото на март русенци ще летят до София.

   Необходими са средства за ремонт на пистата, за изграждане на ограда, което освен време изисква и 2,6 млн. лева, обещани от икономическото министерство, но към момента не са преведени.

   Колкото за Тапата на Дунав мост кметът изрази съгласие, че не е направено достатъчно проблемът да бъде решен. Очакванията му са бъдещият паркинг на общински терен да облекчи трафика.

   На въпроси на граждани защо съществуват проблеми при сметосъбирането с фирма "Нелсен чистота" кметът отговори така: В момента в Русе сметосъбирането се извършва със съвремента техника в нови съдове, нещо което преди сериозните изисквания от страна на Общината не е било така. За неизпълнение по Договора фирмата вече две години търпи сериозни санкции. Същевременно тя е назначила допълнително хора, които са събират сметта, оставяна от граждани до контейнерите, вместо да я поставят в тях, каза кметът.

  

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha