Крум Зарков: Колкото съм джендър, толкова съм и кандидат на Радев за председател на БСП

Крум Зарков: Колкото съм джендър, толкова съм и кандидат на Радев за председател на БСП
Публикация   19:00     30 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     467

Няма да поема никакъв пост в бъдещото правителство, защото не взех решението да бъда кандидат за най-важния пост в БСП леко и съм се посветил на тази задача, каза още Зарков

   Как може президентът да има кандидат за председател на БСП? Колкото съм джендър, толкова съм и на Румен Радев кандидат. Това са несериозни неща, заяви Крум Зарков пред бТВ.

   Той обясни, че очаква да има "хейт, тролски активности, конспирации" и това не го учудва.

   Зарков допълни, че се кандидатира за председател на БСП, защото партията може много повече и тези избори са показали, че трябва да настъпи промяна: "Мисля, че трябва ново лице, нова атмосфера, а не непрекъснати скандали".

   На въпрос как иска да бъде избран за председател - от Конгреса или пряко, Крум Зарков отговори, че участва в процедура по пряк избор и  всеки член на партията трябва да реши кой да е председател.

   За думите на Корнелия Нинова, че Зарков е привърженик на Истанбулската конвенция, той заяви, че не е вярно. "Настоявал съм това да не бъде знамето на партията. БСП има далеч по-важни проблеми, с които да се заеме в страната. Настоявал съм да не се крием зад измислени теми, когато трябва да се заемем с проблемите на хората", каза той.

   "Това е джендър-мания, когато се бориш с измислени врагове, а не се изправиш срещу истинските, които са бедността, корупцията и т.н. Това играеше 3 години роля на димка", категоричен е Зарков. 

   Относно думите на Румен Гечев, че  министрите в следващия кабинет ще са по "схемата 8:4:3:2", кандидатът за председател на БСП заяви, че не може да отговори дали е така, защото е бил участник само в една от темите по време на коалиционните преговори - в сектор правосъдие. 

   Зарков обяви, че подкрепям коалиционното споразумение, но не бива да се подхожда по начин, по който всяко министерство да стане под феодално владение на някоя от партиите: "Били сме свидетели на това. Трябва следващото правителство да запази облика на своите партии и да функционира заедно, а не да разпарчетосва властта". 

   По думите му всеки министър трябва да си каже, че е такъв, за да изпълни споразумението, което четирите политически сили са подписали и да търси подкрепата на всяка една от тях. 

   Крум Зарков обясни и че няма да заеме никакъв в бъдещото правителство. "Не взех решението да бъда кандидат за най-важния пост в БСП леко и съм се посветил на тази задача. Ще изпълнявам парламентарната си задача, там където групата реши, че мога да бъда полезен. Имаме нужда от правителство", каза още той.  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha