Дунарит отчита финансова стабилност за деветмесечието, държавните ВМЗ Сопот и Авиомакс влошават резултатите си

Дунарит отчита финансова стабилност за деветмесечието, държавните ВМЗ Сопот и Авиомакс влошават резултатите си
Публикация   13:19     29 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     615

   Най-големите държавни военни заводи продължават да влошават резултатите си към края на септември 2021 г., след като още през първото тримесечие беше регистриран спад. Това показват отчетите на Вазовските машиностроителни заводи ВМЗ и "Авиомакс". По-слаби продажби отчита и търговецът "Кинтекс", съобщава "Капитал".

    С повече от една четвърт намаляват приходите на сопотския ВМЗ, който произвежда противотанкови снаряди, авиационни ракети, муниции, взриватели и др. От компанията отчитат намаление на търсенето на специална продукция на пазара и по-ниски цени. Пловдивският авиоремонтен завод "Авионамс" също свива приходите си с 27%. Намалената дейност се вижда и в спада на разходите за суровини и материали с близо 3 млн. лв. От компанията отчитат по-слаби постъпления от контрагенти, но краткосрочните вземания от клиенти и доставчици се увеличават повече от четири пъти до 6.3 млн. лв. Печалбата на компанията за деветмесечието се срива със 70%.

   За разлика от не особено оптимистичните данни за държавните фирми, "Дунарит" АД запазва през периода финансовата си стабилност, информираха Акцент. БГ от мениджмънта на частното дружество



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha