Борисов предупреди: Кабинетът тихомълком тегли всеки понеделник по половин милиард

Борисов предупреди: Кабинетът тихомълком тегли всеки понеделник по половин милиард
Публикация   08:20     28 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     723

Според него е можело да има стабилно управление между партиите на промяната и ГЕРБ-СДС.

   България е изправена пред финансово-икономическа криза. За това предупреди от Арбанаси лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Той заяви,че страната ни няма план за възстановяване, а всеки понеделник кабинетът тегли по половин милиард, без да се знаело за какво. Борисов съобщи, че едно от първите предложения, които ще направи ГЕРБ когато влезе в парламента, ще е мораториум върху тегленето на държавен дълг.

    Тихомълком, без да се знае за какво, всеки понеделник се тегли по половин милиард от кабинета. Това заяви от Арбанаси лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той предупреди, че през декември инфлацията ще стигне 10 %, а дефицитът – 6-7 на сто. Според Борисов въпреки уверенията на Асен Василев, че няма да се вдигат данъците, това може и да не се изпълни, предвид всички обещания за разходи. Сега обаче е важно да се фокусира вниманието към бюджета за следващата година, подчерта още Борисов. Борисов коментира и строежа на „Хемус“ и предизборните проверки за строежа на съоръжението. Според него магистралата няма да бъде пусната за движение в близките десетилетия. 

   Лидерът на ГЕРБ отчете, че близо 70 на сто от българите не са гласували. Според него е можело да има стабилно управление между партиите на промяната и ГЕРБ-СДС.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още