Крум Зарков ще се кандидатира за лидер на БСП на прекия избор догодина

Крум Зарков ще се кандидатира за лидер на БСП на прекия избор догодина
Публикация   21:26     22 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     740

   Избраният за депутат в 47-ото Народно събрание Крум Зарков от 19-ти МИР Русе ще се кандидатира за лидер на БСП на очаквания пряк избор догодина.

   Спекулации за кандидатурата му имаше от седмица, но тази вечер той обяви участието си във вътрешните избори в новото предаване "Демокрацията" на ТВ1.

   Според взетото "на подпис" решение на Националния съвет миналата събота конгресът на БСП трябва да се събере на 22 януари, за да констатира оставката на Корнелия Нинова след изборния крах, да обяви временен лидер и да насрочи втория в историята на партията пряк избор за лидер.

   Крум Зарков е депутат в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание като депутат от Русе, като в първите две е зам.-председател на парламентарната група, а във всички - зам.-председател на правната комисия.

   Междувременно вътрешната опозиция в БСП твърди, че е събрала необходимите подписи (64 от 185) за свикване утре следобед на присъствено заседание на Националния съвет, защото искат конгресът да е спешен и още тази година, както и Корнелия Нинова да не води преговорите за правителство. Според ръководството на "Позитано" 20 подписка не е депозирана и пленум утре няма да има.

   Дори и опозицията на лидера да се събере в партийната централа, не може да реши нищо, но може да засили вътрешното напрежение.

Тагове : Зарков , лидер , БСП ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още