И лидерът на Да, България в Русе Йоана Терзиева подава оставка

  И лидерът на Да, България в Русе Йоана Терзиева подава оставка
Публикация   09:56     16 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     712
  И местният лидер на "Да, България" Йоана Терзиева подава оставка. Ето какво  написа тя за причините във фейсбук:
 
    Няколко уточнения:
 Не изпитвам никаква вина за резултата от днес. Той беше очакван. Не съм участвала в решенията, които “органите” на тази партия взеха за изборите през юли и тези през ноември.
 
   Горда съм с резултата от април. Тогава участвах, борих се и спечелих. През април имахме Митко Кунчев. Впрочем, аз хвърлих оставка още тогава - дадох я на лидера ни. Защото той и партията ми бяха пропуснали да ме информират, че не приемат кандидатурата за водаческото място на Митко Кунчев и щях да науча това вероятно в деня за регистрация на листата. Комуникационна грешка, казаха ми. Та, оставки хвърлихме всички, правихме драми … получихме достоен водач!
 
  За изборите през юли, след като Митко отказа да се върне при нашите съпартийци и лидери, бях номинирана за водач на листата ни от местната организация. Изпълнителният съвет на партията, този орган, който днес хвърли оставка чрез лайв (като с Росенец нещо стана, нали се сещате ) прие за скандално това дръзко решение.
  
  За изборите през юли местната ни организация предложи на изпълнителния съвет - органа с оставка от ефир - да ме направи мен водач, а ако е неприемливо - поканихме Metodi Lalov в нашата русенска листа. Това решение сме внесли писмено с основен мотив: Местните структури да участваме в подредбата!
 
   Приехме Стефан Тафров в Русе и се съобразихме с решенията на органите на партията - този с оставката от ефир и националния съвет, свикан от днес час преди най-гледаният лайв за деня, като Росенец (помните ли Росенец?) - за утре, с дневен ред, в който вероятно точката, в която ще се гласуват оставките се нарича “разни”.
 
    Разбирате ли сега колко безстойностна е моята оставка?! Тя е малкото шоу, което ми е позволено - последната илюзийка, че съм част от демократична партия … Аз одавна я нямам тази илюзия обаче.
 В Русе обаче, има структура, която е демократична! И тя ще премине през това и ще излезе по-силна. Защото в нея лидера не е един, а стойностните хора са много. Колкото са членовете и!
 
   Очаквам с нетърпение действията на достойните и смели хора в партията ни на национално ниво. Такива има, не един.
   Очаквам и вярвам, че ще започнат да се изправят. И ще помогнат на лидера ни, Христо Иванов, да се изправи отново и да подбере отбора си отново. Ако пък не може, има и други!
Тагове : Да , България , Русе ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още