Четвъртък, 16 Май 2024

12 ноември – Празник на Русенския университет!

12 ноември –  Празник на Русенския университет!
Публикация   08:51     12 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     727
          УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, СЛУЖИТЕЛИ, СТУДЕНТИ,
ДОКТОРАНТИ И ПАРТНЬОРИ НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ,
 
   ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С 12 НОЕМВРИ –
 
    ПРАЗНИК НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ!
 
  Вече 76 години отбелязваме този ден с поглед към съхранените академични традиции, с гордост от постигнатото с труда на цялата академична общност и нейните партньори, с увереност в достойното бъдеще на университета, което ще съградим с иновативност, решителност, всеотдайност и отговорност.
 
    В неспокойните и тревожни дни на пандемия празникът ни събира виртуално, но сърцата и мислите ни са заедно в най-свидния ни дом – Русенския университет. Това е нашето съкровено пространство за творчество в образованието и науката. Това е спектърът, в който се събират светлината на знанието и ярките съзвездия от таланти и иновативни открития. Това е духовният път на хиляди наши възпитаници, приели посланията ни за житейска мъдрост, творческо дръзновение и себераздаване в името на общото благо.
 
   На празничния 12 ноември споделяме чувства на вълнение, заслужена гордост и признателност.
Вълнуваме се, защото заедно ставаме все по-силни, можещи и уверени. Частица по частица съграждаме оптимизма на днешния ден и чертаем смелите контури на бъдещето за русенската Алма Матер – бъдещето на един университет от четвърто поколение с отворени иновационни пространства, отдавна приел и претворил предизвикателствата за дигитално образование и зелено мислене в науката и практиката.
 
   Гордеем се, защото ежедневно Русенският университет излъчва поводи и послания за заслужена гордост – за поредната висока национална награда по програма Еразъм, за първи места на наши професионални направления в европейската рейтингова система Ю-Мултиранк, за вписване на университета в националната пътна карта за научна инфраструктура, за присъдена най-висока оценка за първата година от изпълнение на Политиката за развитие на Русенския университет, за изграждащите се свръхмодерни комплекси на Центъра за върхови постижения по ИКТ и научно-изследователския център на университета, за многобройните международни признания на нашия образователен и изследователски капацитет и още много забележителни постижения и признания в съвременния летопис на нашето висше училище.
 
   На 12 ноември се обръщаме с думи на признателност към всички Вас – достойните творци на знанието и науката в Русенския университет. Преподавателите, служителите, студентите, докторантите, випускниците на университета са нашият безценен капитал от творческо вдъхновение, респект към богатството на идеите, критична оценка, толерантност към различията, младост на поривите и духа, неугасваща вяра в тържеството на академичните и човешките ценности.
На този ден отдаваме дължимата благодарност и на нашите многобройни партньори от бизнеса и обществените институции в региона, страната и чужбина. Само заедно с Вас, скъпи приятели, Русенският университет е в състояние да промени света към по-добро, да продължава да бъде двигател за развитието на своите региони, да печели международно признание и да пребъде като Университет на Бъдещето.
 
   Нека празничният 12 ноември да ни зареди със сила и енергия за още по-големи успехи на Русенския университет!
Нека да опазим здравето и благополучието на нашите семейства като залог за бъдещето на общия ни дом!
Нека да не забравяме, че хуманността, достойнството и творческият устрем са най-ценните човешки добродетели, които определят благоденствието и прогреса на човешките общества!
 
             ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ!
      Академик Христо Белоев, DHC mult.
   Ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha