Учителите, които тестват ученици за COVID-19, ще получават по 100 лева паричен бонус

Учителите, които тестват ученици за COVID-19, ще получават по 100 лева паричен бонус
Публикация   07:43     11 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     716

За безплатни ваканции по програмата "Отново заедно" на ученици кабинетът одобри 3.32 млн. лева

   Учителите, които тестват ученици за COVID-19, ще получават по 100 лева паричен бонус. Това е било решено на отраслов съвет, съобщи пред "Нова телевизия" Деян Стаматов, председател на Системата на работодателите в Народната просвета.

  Сумата ще се предоставя допълнително всеки месец.

  За програмата "Отново заедно", която финансира безплатни ваканции за ученици, кабинетът одобри 3.32 млн. лева за реализирани и предстоящи почивки. Със средствата се обезпечават пътуванията на 8783 ученици и 888 учители или други ръководители. Целта на програмата е да насърчи възстановяването на комуникацията между учениците и да преодолее изоставането в социализацията им заради неприсъственото обучение през миналата учебна година. Очаква се тя да помогне също за обогатяване на културата на децата и да стимулира тяхната физическа активност.

    Безплатните ваканции ще могат да се организират и през предстоящата учебна година. Програмата е удължена до 14 септември 2022 г. Лагерите ще могат да се провеждат в периодите, когато епидемичната обстановка в страната позволява това. Това е шестото финансиране по програмата. С предишни решения бяха одобрени общо 8 863 550 лева.
Тагове : учители , бонус ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha