ЦСКА победи "ЦСКА 1948" след изключителен гол

ЦСКА победи
Публикация   07:35     09 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     215

  ЦСКА взе важна победа с 1:0 срещу "ЦСКА 1948" в последния мач от 14-ия кръг в Първа лига. Единственото попадение на "Българска армия" отбеляза централният бранител Юрген Матей, който се разписа в 30-ата минута.

   Нидерландският защитник вкара с изключителен удар от 35 метра.

  Успехът е осми за червените в 11-ия им мач в шампионата. Тимът на Стойчо Младенов се връща на победния път, след като в два поредни двубоя стъпваше накриво. Червените имат 26 точки и изостават със седем точки от лидера "Лудогорец", като са си с един изигран мач по-малко от шампионите.

  "ЦСКА 1948" е в зоната на изпадащите, заемайки 12-о място със само 11 точки. Загубата е трета поредна за състава.

  В началото нямаше толкова опасни атаки към двете врати, преди Яник Вилдсхут да се отчете с пропуск за домакините. Нидерландският футболист стреля високо от около 10 метра. В 18-ата минута гостите отговориха с изстрел с глава на Димитър Пиргов, който принуди Густаво Бусато да прави спасяване.

  ЦСКА продължи да бъде малко по-активен, но атакуващите футболисти имаха затруднения.

  В крайна сметка в 30-ата минута домакините откриха след невероятен удар на Юрген Матей. Централният бранител се разписа с шут от около 35 метра, като топката влетя в горния ъгъл на вратата, а Даниел Наумов нямаше шансове да спаси.

  До края на първата част ЦСКА се отчете с още няколко пропуснати възможности да увеличи аванса си.

  През втората част гостите от "ЦСКА 1948" подходиха по-настоятелно в атака. Те дори упражниха натиск, но защитата в червено все пак се справи.

  Действията в атака на гостите отвориха пространства за ЦСКА и това даде шансове на контраатака. Два много сериозни пропуска направи Йоан Баи, който се появи от резервната скамейка.

Тагове : ЦСКА , ЦСКА 1848 ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha