ГЕРБ: 228 машини без сертификат се съхраняват за изборите

ГЕРБ: 228 машини без сертификат се съхраняват за изборите
Публикация   19:04     06 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     323

   28 машини за изборите, които не са сертифицирани и са извън част от договора между Централната избирателна комисия и „Сиела Норма“, се съхраняват заедно със сертифицираните устройства за вота на 14 ноември. Това съобщиха от ГЕРБ на извънреден брифинг пред склад на международната компания cargo-partner.

   „Получихме информация, че заедно с машините, които са сертифицирани, вътре се съхраняват още 228 машини, които са извън договора, не са проверени и изобщо не е ясно какво има в тях“, обяви Тома Биков от партията.

   По думите му МВР и ДАНС знаят за машините, а ЦИК им е сигнализирала за тях. „Това е огромен скандал, защото има постъпили писма и от ЦИК, които са до ДАНС и не са предприети абсолютно никакви мерки от органите на МВР и ДАНС, които са длъжни да осигуряват изборния процес и да охраняват машините“, каза Биков.

   От ГЕРБ искат складът да бъде отворен и да се провери дали 228-те машини все още са там, а след това да се обясни и каква е целта на съхраняването им. „Само да не излязат с номера, че са за Грузия, за Албания, за резервни части. Тези машини нямат работа в този склад, ако всичко е коректно и честно“, обяви лидерът на партията Бойко Борисов, който също беше пред склада.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha