За 13-ти път ресторант "Кристал" ще представи на 18 ноември младото Божоле нуво (Beaujolais nouveau). От 2007 г. досега всяка година /с изключение на миналата заради пандемията/ тук се срещат френската винена традиция и българските кулинарни достижения. Този път е предвидено и българско винено участие на добре позната изба от ценителите на грозводия елексир.
Менюто е съставено по начин, който ще се понрави на различните вкусове на гостите на заведението.
За подробности и контакти: 0879 80 50 02 Детелин Илиев
Снимка: Архив: На 15 ноември 2007 г. за първи път в Русе отдадоха необходимото признание на младото френско вино. В изисканата обстановка на русенския ресторант “Кристал” председателят на Асоциацията на професионалните сомелиери Михаил Марковски представи по време на шестстепенната вечеря младото божоле на водещия френски производител Жозеф Дроен.
------------------------------------------------
Божоле нуво е младо вино, което се пуска за продажба само 6 седмици след края на гроздобера, винаги в третия четвъртък на ноември.
Младото Божоле или Божоле нуво (Beaujolais nouveau), е червено вино, произвеждано от сорта грозде гаме във френския регион Божоле, Бургундия, който включва 72 селища, 2000 производителя и общо 13 000 хектара лозя. Годишното производство на младо Божоле възлиза на около 200 000 хектолитра или 27 млн. бутилки, като почти половината (12,3 млн. бутилки) e предназначено за износ.
Притежава леко тяло и свеж, балансиран и неподправен вкус.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай