Герджиков в Сливо поле: Ако бъда избран за президент, ще има и редовно правителство

Герджиков в Сливо поле: Ако бъда избран за президент, ще има и редовно правителство
Публикация   12:03     05 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     394

 

   Вместо да се търсят адекватни решения, страната все повече затъва в здравната криза, която прераства не само в образователна, но и във все по-дълбока икономическа криза. Това каза кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков днес на среща със симпатизанти и съмишленици в Сливо поле и в Ряхово.

„Здравният министър Стойчо Кацаров призна, че вече не става дума за здравна криза, а за национално бедствие. Да работят обектите в безопасна среда, такава, каквато я разбира Министърът на здравеопазването, е равносилно на това да не работят. Служебното правителство не е в състояние да предприеме адекватни социално-икономически мерки за спасяване на бизнеса и за опазване на здравето на хората“, коментира проф. Герджиков.

   В Сливо поле той се срещна с общинското ръководство, кметът Валентин Атанасов представи екипа си и общината пред официалния гост, придружаван от водача на листата на ГЕРБ Десислава Атанасова.

   В Ряхово посети преработвателно предприятие, като разговаря с работниците за проблемите им в чисто социален аспект. Герджиков за пореден път чу за сериозните трудности, пред които е изплавен средният и малкият бизнес от галопиращата инфлация, цените на енергоносителите.

    Той обеща, че ако бъде избран за президент, ще съумее да се справи със здравната криза и че ще намери правилния път да се състави правителство, кройно необходимо и за справяне с икономическата криза.

  Проф. Герджиков се срещна с малките спортисти, трениращи борба с Сливо поле в наскоро откритата спортна зала по борба.  Той връчи на носителката на бронзов медал от Балканския шампионат по свободна борба в Гърция Азра Мустафова плакет и парична награда, а Десислава Атаносова предаде на републиканския шампион по бокс при мъжете в категория до 63,5 кг. Пламен Янков същото отличие на баща му. Павел Спасов се извини за невъзможността лично синът му да получи тази награда, но отново заяви, че тя е посветена на бившият му треньор, който наскоро почина.

  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha