Четвъртък, 2 Май 2024

Професор Герджиков се срещна с медици, преподаватели и студенти от Русенския университет

Професор Герджиков се срещна с медици, преподаватели и студенти от Русенския университет
Публикация   07:55     05 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     577

   „Хора, ваксинирайте се! След като лекарите, които са на първа линия и всеки ден са очи в очи със смъртта, са ваксинирани, това трябва да ви говори много! Ние страдаме за всеки изгубен живот и който не вярва, нека дойде, да го облека и да влезе с нас в болничната стая, да види какво значи човешка мъка и страдание!” Тези изречени почти през сълзи думи на д-р Бланш Ангелова, началник на Отделението по анестезия и интензивно лечение към УМБАЛ „Медика” трогнаха дълбоко проф. Анастас Герджиков, който беше на посещение в Русе. Работещите на първа линия медици и управителят на Лечебни заведения „Медика” доц. д-р Кирил Панайотов посрещнаха кандидата за президент пред сградата на болницата, за да споделят с него своите болки и тревоги от нарастващия брой на заболелите от КОВИД и своя поглед за ефективна борба с пандемията. Административният директор на Лечебни заведения „Медика” Алисе Муртезова запозна проф. Герджиков с ръководния екип на болничните структури, като всеки от хората разказа за ежедневните предизвикателства, за умората и за това, че единственото решение на проблема е ваксинацията. „Всички колеги сме ваксинирани,при това съвсем доброволно, защото миналата година, когато все още нямаше ваксини, всеки от нас се разболя”, сподели началникът на клиничната лаборатория на „Медика” д-р Евелина Димова.

   Медиците изразиха своята надежда, че избирането на проф. Герджиков за Президент на България, ще сложи край на противопоставянето и разединението на обществото. Вашата победа е и наша победа, каза управителят на УМБАЛ "МЕДИКА РУСЕ" д-р Ивелин Йоцов.

   По-рано през деня издигнатият от инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ-СДС кандидат за президент Анастас Герджиков посети община Сливо поле. На брега на Дунава в село Ряхово той беше сърдечно посрещнат от местните жители и членове на Клуба по ветроходство. В Сливо поле на специален празник в новооткритата спортна зала по борба проф. Герджиков поздрави носителката на бронзов медал от Балканския шампионат по свободна борба в Гърция Азра Мустафова и националния шампион по бокс в категория до 63,5 кг. Пламен Янков.

   В късния следобед кандидатът за президент поднесе цветя пред паметника на родения в Русе нобелов лауреат Елиас Канети и премина по главната улица, където много русенци поискаха да му стиснат ръката и да му пожелаят успех на предстоящите избори.

   При огромен интерес премина срещата на професора с академичната общност на Русенския университет. В нея се включиха членове на академичното ръководство, преподаватели и студенти, както регионалният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев и ректорът на университета академик Белоев. Новата специалност „Лекарски асистент” е стартирала при голям интерес, сподели Алисе Муртезова и благодари за високото ниво на образование, което РУ предоставя на своите студенти.

    „Подкрепям проф. Герджиков, защото той е един от нас!”, сподели председателят на Общото събрание на Русенския университет "А. Кънчев"  проф. д-р Велизара Пенчева, която е и в Инициативния комитет за издигане на кандидатурата му за президент. „Имаме нужда от Президент, който трябва да олицетворява единството на нацията и проф. Герджиков е този човек!”, каза областният координатор на ГЕРБ и кандидат за народен представител. Георги Кръстев.

   „Протегнатата ръка за диалог е по-силна от стиснатия юмрук!” – отправи послание към участниците в срещата водачът на листата на коалицията ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha