Траян Тотев и зам.-председателят на ВМРО - Искрен Веселинов на откриване на "Етнографска сбирка, създадена по време на пандемия"

Траян Тотев и зам.-председателят на ВМРО - Искрен Веселинов  на откриване на
Публикация   23:25     01 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     292

   В Деня на народните будители - 1 ноември, водачът на листата на ВМРО в 19 МИР - Русе Траян Тотев и зам.-председателят на ВМРО - Искрен Веселинов посетиха русенското с. Ново село в отговор на поканата на НЧ "Надежда - 1908". Те присъстваха на официалното откриване на "Етнографска сбирка, създадена по време на пандемия". Етноколекцията, събрана от дарения на жители на селото, представя местни носии и предмети от бита от недалечното минало на населението тук. Сбирката е създадена с финансиране от Община Русе чрез програмата "Малки културни проекти".

   Траян Тотев, който като общински съветник е член  на Комисията по култура на Община Русе, отбеляза, че програмата е действен начин за активиране на културните инициативи в селищата на общината. Искрен Веселинов от своя страна поздрави читалищните дейци и новоселчани с новата патриотична придобивка. Зам.-председателят на ВМРО отбеляза, че като дългогодишен приятел на местното читалище с внимание следи проявите, които то изпълнява в своя годишен календар и осъществява в трудните условия на пандемията.

   ВМРО от години подкрепя местните инициативи, насочени към патриотичното възпитание и следващи приемственост между поколенията.    



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha