Четвъртък, 2 Май 2024

Бабикян и Капон с №31: Русе е изключително важен за развитието на страната район

Бабикян и Капон с №31: Русе е изключително важен за развитието на страната район
Публикация   14:19     01 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     315

ЕРП- тата трябва да бъдат отстранени от процеса на издаване на разрешителни за фотоволтаични инсталации

   На среща с кандидати от листата на ИБГНИ в Русе пристигна икономиста Мария Капон. Бяха обсъдени кризата в икономиката на района и възможните решения, които предлагат експертите. Резултата от тежката пандемия, съкращаването на работни места и високите цени на енергоносителите бяха основните теми на коментар.
   "Русе е изключително важен за развитието на страната район и хората търсят прагматични решения, а не отлагане на мерките и помощи за къс период." , заяви водача на листата Арман Бабикян.
 
   "Компенсациите от 110 лева на мегават час, които предложихме и кабинета прие са добра стъпка за бизнеса, но са нужни и дългосрочни решения "-заяви Капон. ЕРП- тата трябва да бъдат отстранени от процеса на издаване на разрешителни за фотоволтаични инсталации, с които фирми и домакинства могат да произвеждат ток за собствени нужди.
   Това ще отвори възможности за зелената енергия, но ще доведе и до понижаване цените на тока и режийните разходи.Сега хората са подложени на дълъг разрешителен процес и се изискват над 20 документа. "Безумие е монополисти, които печелят от цената на тока да дават разрешителни, които реално ги ощетяват" бе категорична икономистката.
   Хиляди малки фирми, хотели и домакинства ще могат да се възползват от това и Русе е град, който лесно ще се възползва заключиха кандидатите с номер 31
Тагове : Капон , Русе ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha