Клуб “Образование” към ГЕРБ – Русе награди 51 участници в конкурса за рисунка „Будители, поклон!”

Клуб “Образование” към ГЕРБ – Русе награди 51 участници в конкурса за рисунка „Будители, поклон!”
Публикация   17:29     01 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     425

Цветя бяха поднесени на 21 заслужили учители и културни дейци

   Организираният от  Клуб „Образование“ към ПП ГЕРБ – Русе конкурс за рисунка на тема: „Будители, поклон!“ събра 56 произведения на 51 деца и младежи.  Посветената на 1 ноември, Денят на народните будители, инициатива на русенския образователен клуб привлече участници не само от Област Русе, но и от Търговище, Перник и Велинград. Заради широкия отзвук, беше взето решение да се създаде традиция, като конкурсът по повод светлия българския празник ще стане ежегоден.

   Всичките 56 произведения са подредени в своеобразна изложба на витрината на офиса на ПП ГЕРБ на ъгъла на ул „Райко Даскалов” и. „Александровска” /под Часовника/ и могат да бъдат видени от всички русенци и гости на града. В многообразните картини на невръстни и по-големи художници оживяват образите на народните будители, които имат толкова много роли и имена, че журито беше истински затруднено да излъчи победители. Ето защо беше взето единодушно решение всички участници в това първо издание на конкурса „Будители, поклон!” да получат награди.

   За подрастващите художници Клуб „Образование” към ПП ГЕРБ-Русе осигури индивидуални подаръци, които да насърчат и подпомогнат бъдещите им творчески занимания – скицници, платна, бои, моливи, пастели, книжки за оцветяване за най-малките, както и много лакомства. Наградите, придружени и със специални грамоти, бяха връчени на участниците от кандидатите за народни представители Десислава Атанасова и проф. Михаил Илиев, както и от активисти на Клуб „Образование”. Художниците, които не са от Русе, ще получат своите подаръци по куриер.

   Още една инициатива на Клуб „Образование” освети празника на Народните будители за 21 почетни дейци на образованието, науката и културата в Русе и областта. Всеки от носителите на награда „Русе” за последните 5 години беше изненадан в дома си с цвете за празника и поздравителен адрес. „Помним ви! Благодарим!” Това послание стопли сърцата на хората, отдали живота си на будителската кауза, макар много от тях вече да са пенсионери. Жестът на почит и уважение, изразен в деня на Народните будители, обедини всички достойни деятели на образованието и културата, независимо от тяхната политическа принадлежност или пристрастия.

   Водачът на листата на Коалицията ГЕРБ-СДС за Русе Десислава Атанасова поднесе цвете и връчи поздравителен адрес на ректора на Русенския университет академик Христо Белоев.

   Областният координатор на ГЕРБ-Русе  и кандидат за народен представител Георги Кръстев изненада с цветя и поздравителни адреси по случай празника бившия директор на Математическата гимназия „Баба Тонка” Митко Кунчев и дългогодишния директор на СОУ „Васил Левски” Галин Ганчев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha