Пенчо Милков: И от румънска страна мястото на нов мост на Дунава е при Русе

Пенчо Милков: И от румънска страна мястото на нов мост на Дунава е при Русе
Публикация   14:54     31 Окт, 2021 /     akcent.bg   /     982

Това е възможност Северна България и Южна Румъния да постигнат много по добро и по- голямо икономическо развитие.

  Освен като интересна, кметът Пенчо Милков определи срещата с представители на румънските власти в "Канев център" и като полезна. Тя се проведе днес по време на Конференция, на която се обсъждат актуални теми за възможностите и предизвикателствата пред икономическото възстановяване на граничните региони, в контекста на плановете за възстановяване и устойчивост на България и Румъния В нея участваха от румънска страна и членове на парламента от района на Гюргево. Целите ни са еднакви- трафикът на Дунав мост, общата свързаност. Катво за България Русе е пример за връзката по Трансгранично сътрудничество с Румъния, така и и там връзката на Русе, Гюргево и Букурещ се приема за приоритетен еврорегион. Това е възможност Северна България и Южна Румъния да постигнат много по добро и по- голямо икономическо развитие.

    Срещнахме се и с партньори, с които сме говорили и работили по-рано. Представих им новите начинания в Русе- разрастване на икономическите зони... те от своя страна ни запознаха с промени в румънското законодателство. С тях уточнихме и приоритетите по Програмата за сътрудничество за следващата година.

   От румънска страна се подчерта от техни народни представители, от председатели на комисии, че мястото на нов мост е при Русе. Това показва и трафикът, и местоположението на румънската столица.

   Надявам се двете правителства да подпишат и меморандум в тази насока.

Тагове : кмет , среща ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha