Петък, 18 Октомври 2024

От понеделник се преустановява присъствените занятия във всички училища в община Русе

От понеделник се преустановява присъствените занятия във всички училища в община Русе
Публикация   30 Окт, 2021   /     akcent.bg   /     830

    Училищата в Русе преустановяват присъствени занимания от понеделник. Затварят врати и всички центрове за обучение на възрастни, реши Областният оперативен щаб за борба с корона вирусната инфекция.

   Със 760 заболели на 100 000 души население община Русе влезе в тъмно червената зона на зараза с корона вируса.

   Още по-тежко е положението в община Ценово, където заразените са 865 и Бяла със 780.

    От 20-и този месец насам с COVID-19 са се заразили 77 ученици и 31 души от персонала на училищата. Засегнати са 63 паралелки в 31 училища. Същевременно ваксинираните деца са 416. През последната седмица се наблюдава рязък скок на желаещите да се ваксинират. Средно 2.5 пъти повече са пожеланите да се имунизират, като търсенето на препарата на „Янсен“ е скочило близо шест пъти.

   Това наложи Областният оперативен щаб за борба с корона вирусната инфекция да предприеме нови ограничения от понеделник.

   Преустановяват се присъствените обучения на ученици в училищата и на възрастни в различните школи и групи. Това съобщи директорът на РЗИ-Русе д-р Искра Генева и допълни:

   „Да се прецизира, но не да се спре, а да се прецизира плановият прием и плановата оперативна дейност с оглед на недопускане на възникване и разпространение на вътреболнични инфекции“.

   Работещите в лечебните и социални заведения ще трябва да имат или сертификат за ваксинация, или отрицателен тест за Covid-19.

   Според д-р Генева интересът към ваксинирането нараства всеки ден и това дава надежда, че няма да се стигне до пълно затваряне на всички дейности в страната.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha