Петък, 20 Септември 2024

Фотограф събра авиобаза "Крумово" в една снимка

 Фотограф събра авиобаза

   Летище "Крумово" и първата вертолетна авиационна част в България отбелязаха 60 години, а фотографът Огнян Стефанов превърна юбилея в незабравимо изживяване и за екипа на базата, и за всеки, който види уникалния му кадър.

   Няма нищо случайно на тази снимка, изпипана е до най-малкия детайл. Хората са истински. Истински военни, убедени да легнат на земята от Огнян.

   "Сядам пред компютъра, вадя самолетите на схема и започвам да ги редя. Толкова пъти съм ги въртял, как точно да застанат. Къде ще бъде знамето, къде е оста на самолета, къде ще застанат хората, докъде са границите на снимката. Това се разчертава с един тебешир на стоянката. Постепенно придобива един завършен вид - и казвам - А, ето, това е!", разказа фотографът по БНТ. Планирането на кадъра му отнема седмица - мислене, чертежи, схеми.

   Няма случайни детайли. Снарядите образуват числото 60, на колкото години става авиобазата в Крумово. В горния ляв ъгъл седи командира на базата, който отдава чест. Вижда се опашката на жената - пилот.

   "Честно казано очаквах повече съпротива, но явно и те са виждали тетрис снимки и си легнаха и даже им беше забавно. Винаги има някой скептик, който накрая като види резултата си вика Е, добре го направихме", споделя авторът.

 

 
 
 

 
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha