Иван Бакалов: Въпрос на интелигентност да разбереш проблема

Иван Бакалов: Въпрос на интелигентност да разбереш проблема
Публикация   06:26     28 Окт, 2021 /     akcent.bg   /     481
   При 7000 заразени днес, след десетина дни ще има 280 починали за ден. У нас умират по 4 на 100 заразени (за сравнение с Израел, дето били зле - там умират 0,78% и Великобритания, дето я оплакваме - 1,57%).
И продължаваме да не се ваксинираме.
 
   Т. нар. антиваксъри са разнобойна група. Едни не искат такава намеса в тялото си, макар да знаят, че вирусът е опасен, разчитат на имунната си система. Който е по-млад, да рискува, по-високата смъртност е над 60 г. Макар да има случаи и на 20-ина годишни починали, редки са.
 
   Но има друга група антиваксъри - които смятат, че няма епидемия, вирусът не е опасен, мерките са излишни, лъжат ни, искат да ни продават ваксини, ваксините са фалшиви, чипират ни, тровят ни, ще ни убият с ваксини и т. н. варианти на конспирациите.
 
   Тази втора разнородна група антиваксъри има едно обобщаващо - при мутация на вируса в лоша посока, ще измрат като мухи. Има такива примери при вирус по птиците - започнал с 2% смъртност, после вирусът мутирал до 90% смъртност. Трябва да се отбележи, че мутира не само от ваксина.
 
   При SARS Cov 1 смъртността беше 10% (пак вирус от прилепи). При MERS смъртността е 36% (пак вирус от прилепи). Слава Богу не можаха да се разпространят навсякъде, засегнаха по няколко хиляди души.
 
   Дали това не е т. нар. естествен подбор, по Дарвин? Да оцелеят само по-силните и ...по-интелигентните. Защото то е и въпрос на интелигентност да разбереш проблема.
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha