Петък, 20 Септември 2024

Toyota Mirai с пълен резервоар с водород успя да измине рекордните 1359.9 км.

Toyota Mirai с пълен резервоар с водород успя да измине рекордните 1359.9 км.
Публикация   24 Окт, 2021   /     akcent.bg   /     439

   Toyota Mirai с пълен резервоар с водород успя да измине 845 мили (1 359.9 километра) към километража си между зарежданията, достатъчно, за да постави рекорд на Гинес.

   Рекордният пробег, моделът 2021 Mirai завърши за два отделни дни в края на август, като двата дни започнаха и завършиха в съоражение на Toyota в Гардена, Калифорния. Според Toyota, колата се е качила в техническия център на втория ден, след като е регистрирала своята 845-та миля.

   Това е повече от два пъти официалния рейтинг на Агенцията за опазване на околната среда.

   Автомобилът бе управляван от Уейн Гердес и Боб Уингър, които вече са печелили няколко рекорда на Гинес за свръхнисък разход на гориво. 

   Гердес и Уингер са управлявали колата леко и предимно в ситуации с по-голям трафик и по-ниска скорост, когато електрическият й мотор е можел да поеме възможно най-често натоварването, за да намали консумацията на сгъстен водород. Дори тогава превозното средство с горивни клетки с водород произвежда само водни пари от изпускателната тръба, а не въглероден диоксид.

   Mirai е един от малкото превозни средства с двигател с водородни горивни клетки, въпреки че се предлага само на американски потребители, живеещи в Калифорния. Никой друг щат няма подобна мрежа от водородни горивни станции.

   По същество Mirai е еволюция на концептуалния FCV и пряк конкурент на едноименния модел на Honda. Водородният запас на борда е достатъчен за 480 км, по някаква случайност точно колкото може да измине на ток Tesla Model S. Разликата е в това, че за пълно зареждане с водород на модела на Toyota са нужни между три и пет минути - почти същото време, като необходимото ви да влеете 80 литра ликвидно гориво в кой и да е автомобил с двигател с вътрешно горене.

Тагове : водород , тойота ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha