Четвъртък, 16 Май 2024

Максимална оценка получи Русенският университет от Министерството на образованието

Максимална оценка получи Русенският университет от Министерството на образованието
Публикация   12:31     15 Окт, 2021 /     akcent.bg   /     558

Тя е за първата година от изпълнение на Политиката за развитие на висшето училище, утвърдена със заповед на просветния министър

Работата на Русенския университет за първата година от изпълнение на Политиката за развитие на висшето училище, утвърдена със заповед на Министъра на образованието и науката е оценена с максималната оценка 4.00, означаваща 100-процентно постигане и преизпълнение на стойностите по всички индикатори в стратегическия документ.
 
   Това е изключително признание за качеството на образователната и изследователската дейност в университета, за постигнатото високо ниво на иновативност и дигитализация на образователното съдържание, за резултатността на изследователската и международната дейност и за цялостното многостранно възходящо развитие на Русенския университет.
 
   Получената максимална оценка е повод за изключително удовлетворение и изразяване на благодарност за усилията на цялата академична общност на Русенския университет, коментира новината ректорът чл. кор. проф.д.т.н Христо Белоев  . Признателност към нашите преподаватели и изследователи за неуморния им стремеж към самоусъвършенстване и равняване по най-добрите европейски и световни академични практики.
  
   Благодарност към студентите и докторантите от Русенския университет за високите им постижения и партньорството в учебния процес и изследователската дейност. Признателност към всички сътрудници и партньори на университета, за които успехът на висшето училище е мисия и призвание. Специална благодарност към нашите колеги от МОН за подкрепата и ползотворното сътрудничество.
 
   Най-високата оценка за работата на Русенския университет доказва безспорно потенциала му на предприемчива и иновативна институция, ангажирана с развитието на регионалната екосистема. Но тази оценка също така ни задължава да продължим напред с неотслабваща енергия и устременост към още по-високи успехи.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha