Възможности за финансиране на ВиК проекти бяха обсъдени на среща в МРРБ

Възможности за финансиране на ВиК проекти бяха обсъдени на среща в МРРБ
Публикация   07:50     01 Окт, 2021 /     akcent.bg   /     320

   Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и нейният екип запознаха кметовете на общините Исперих и Самуил с възможностите за финансиране на ВиК проекти, включително със средства от европейските фондове. От своя страна представителите на местните власти представиха проблемите с ВиК инфраструктурата, които има в двете общини.

   На срещата бяха коментирани още качеството и цената на ВиК услугите, предоставяни от ВиК операторите в областта и влиянието, което повишаването на цената на електроенергията оказва върху тях.

   В разговора участваха също изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг" ЕАД Илиян Илиев и управителите на „Водоснабдяване - Дунав" ЕООД – Стоян Иванов, и на „ВиК" ООД - Исперих – Айдън Мехмед.

   На срещата стана ясно, че необходимите средства за доизграждане и модернизация на ВиК инфраструктура, с цел устойчивост и постигане на съответствие с европейските директиви в област Разград са индикативно 846 млн. лв., от които нужните инвестиции само за общините Исперих и Самуил възлизат на 95 млн. лв.

   Целта ни е да завършим водните цикли в съответните области, които към днешна дата имат неограничено финансиране от Европейския съюз, подчерта арх. Комитова.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha