Крум Зарков: БСП стои зад Румен Радев, както през целия му мандат

Крум Зарков: БСП стои зад Румен Радев, както през целия му мандат
Публикация   08:20     27 Септ, 2021 /     akcent.bg   /     724

Различните партийни организации ще засвидетелстват своите почит и уважение и към други, но навсякъде и масово Румен Радев е подкрепен, коментира бившият депутат

    БСП стои зад Румен Радев, тя стоеше като партия през целия му мандат и в ключови моменти ние бяхме на място.

   Това заяви в "Говори сега" по БНР председателят на парламентарната група на" БСП за България" Крум Зарков.

   По-рано днес стана ясно, че трима представители на БСП влизат в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев - Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

   С този ход БСП се надяват да сложат край на различните спекулации по отношение на подкрепата на БСП за президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

   На въпрос защо той самият не е част от Инициативния комитет, Зарков отговори, че не е получил покана, но за него това не е проблем.

   "Това, което искам и ще направя, е да помогна да Румен Радев да спечели втори мандат. Затова няма нужда да съм част от Инициативния комитет, мога да го направя и като гражданин, и като политик, и във всяко едно поприще", допълни той.

   По думите му много пъти БСП е подчертавала, че редовият социалист, хората, от които зависи най-много, еднозначно подкрепят президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

   На въпрос защо все пак продължават номинациите за други кандидати в структурите на партията в страната, той отговори, че има уставни и формални изисквания, и е нормално да се появят и други имена.

   "Различните партийни организации ще засвидетелстват своите почит и уважение и към други, но навсякъде и масово Румен Радев е подкрепен", коментира Зарков.


 

Тагове : БСП , Радев ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha