Марина Стоименова ще бъде главен редактор на "Евронюз България" - преименуваната телевизия "Европа"

Марина Стоименова ще бъде главен редактор на
Публикация   07:23     25 Септ, 2021 /     akcent.bg   /     372

   Дългогодишният водещ от "Нова телевизия" Марина Стоименова ще бъде главен редактор на "Евронюз България" - преименуваната телевизия "Европа". Това става известно от съобщение във фейсбук страницата на "Евронюз България". Двете медии сключиха партньорско споразумение през април 2021 година, което предвижда каналът да има ново име, но не включва смяна на собствеността или кадрови промени.

   От съобщението за новото назначение се разбира, че то е първото от "многото, които предстоят в новосъздадането медия". Стоименова ще има задачата да избере останалата част от редакционния екип на медията, в координация с "Евронюз" и българския им партньор. Тя ще отговаря за съдържанието.

   "Евронюз България" ще разпространява местни, регионални, национални и международни новини чрез телевизията и дигиталните си платформи. Очаква се излъчването да започне през първото тримесечие на 2022 година.", става известно още от съобщението. Изпълнителен директор на медията е Георги Харизанов - определен през 2020 г.като "човека, на който Бойко Борисов е заложил да бъде двигател на ГЕРБ".

   "Марина (бел. ред. Стоименова) беше назначена на поста от Euronews след конкурентен и строг процес на подбор. Тя ще извършва задълженията си в София, но Марина Стоименова е служител на Euronews. Тя гарантира, че всички процеси се случват в съответствие с редакционната линия и ценности на компанията. Марина докладва на мениджъра, отговорен за редакторските екипи на партньорските канали на Euronews - Франсоа Жиняk - в Лион, Франция.

   Марина Стоименова има 13-годишен опит в журналистиката и управление на медиите. Работила е за една от най-големите телевизионни марки на българския пазар - NOVA. Тя е добре позната на зрителите в България като водещ и има сериозен опит в новини и актуални предавания", съобщават от компанията.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha