“Булмаркет Груп“ ЕАД получиха наградата на НСОРБ "Общнски инвеститор" 2021 за новоизграждащия се в Русе технологичен индустриален парк.

“Булмаркет Груп“ ЕАД получиха наградата на НСОРБ
Публикация   09:55     21 Септ, 2021 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     454

  "Булмаркет" бе номинирана за Фирма -инвеститор, като отличието се присъжда за извършени значими инвестиции, съобразно общата стойност на вложените инвестиции в Община Русе, реализираните подобрения на местна публична инфраструктура.

   "Булмаркет груп" чрез дъщерното си дружество е собственик на бившия Локомотивно- вагонен завод в Русе. Предвжда се инвестиция в размер на 9 млн. евро, чрез която ЛВЗ да се превърне в хай-тек парк с наименование "Индустриален парк ЛВЗ" ЕООД.

 Проектът предвижда запазване на всички производствени халета, въвеждане на високотехнологично производство, база за ремонт и производство на вагони и провеждане на научноизследователска дейност в партньорство с два университетав сферата на иновациите в ж.п. транспорта.

  "Булмаркет груп" цели да бъде първата българска компания със сертификат за екологично социално управление /ESG/- стратегия за устойчиво инвестиране, , която обвързва трите стълба- Екология, Социална ангажираност и Корпоративно управление.

Наградата бе получена снощи от финансовия директор на Булмаркет груп Александър Цвятков

Тагове : Булмаркет ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha