Изясняват причините за катастрофата със загинал и четирима ранени на пътя Русе- Силистра

Изясняват причините за катастрофата със загинал и четирима ранени на пътя Русе- Силистра
Публикация   12:50     15 Септ, 2021 /     akcent.bg   /     250

  Полицията изяснява причините, довели до тежката катастрофа снощи по пътя Русе-Силистра на два километра преди разклона за Бабово, при която един човек загина, а четирима души са тежко ранени, информират от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

     Сигналът за инцидента е подаден в 21,06 часа снощи. При ясно време и суха пътна настилка 19-годишен шофьор губи контрол над автомобил "Мерцедес" с русенска регистрация, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в товарен автомобил "Фолксваген", със силистренска регистрация, управляван от 27-годишен мъж.
   При удара на място е загинал 27-годишен пътник, возещ се в колата. Пострадали са шофьорът на лекия автомобил и друг пътник на 27 години, както и водачът на буса и негов спътник на 27 години. Четиримата са откарани в Университетската болница "Канев" в Русе, където са настанени за лечение.

    От полицията уточняват, че мястото, където е настъпило произшествието, не се характеризира като участък с концентрация на катастрофи, няма странични фактори, свързани с принадлежностите на пътя, сигнализацията или с пътни съоръжения, които да са оказали влияние за инцидента.

    На двамата шофьори са взети проби за алкохол и наркотични вещества.

   На място е извършен оглед от оперативна група на МВР и съдебен лекар, образувано е досъдебно производство.
 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още