Откриват литературен фестивал "Писмените съкровища на Долен Дунав"

Откриват литературен фестивал
Публикация   17:06     05 Септ, 2021 /     akcent.bg   /     171

   Откриването на Литературния фестивал „Писмените съкровища на Долен Дунав" ще се състои на 8 септември (сряда) от 10:00 ч. на лятната сцена в двора на библиотеката.

   Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе работи вече няколко години по проекта „Писмените съкровища на Долен Дунав", финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния-България. Основната ни цел е развиването на литературен туризъм в трансграничния регион Румъния-България. Наши партньори по проекта са Фондация „Глобални библиотеки – България" и Окръжна библиотека „Александру и Аристиа Аман" в Крайова.

   Финалното събитие, с което приключва нашият проект, е Литературен фестивал от 7 до 10 септември, в който ще се включат и нашите партньори от Румъния.

   Програмата на фестивала включва: творчески работилници за деца: за изработване на екслибрис, за изработване на комикс и създаване на родословно дърво; литературна игра; презентации, свързани с темата на фестивала; посещение на Международно дружество „Елиас Канети" в Търговска къща „Поликар и Канети"; представяне на три изложби – за Стефан Гечев, „Храма на понтийската майка Кибела" на Исторически музей Балчик и изложба комикси. Ще бъде демонстриран туристическият потенциал на библиотеката посредством представянето на новосъздадените туристически атракции с помощта на високотехнологично оборудване.

   Предстоящият литературен форум е важна част от годишния културен календар на библиотеката, но е значимо събитие и за града, общината и областта с обогатяването на културно-туристическите маршрути в трансграничния регион.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha