Понеделник, 29 Април 2024

Атанасов, ДБ: Човек като Ива Митева има качества да оглави правителство, трябва ни такъв човек

Атанасов, ДБ: Човек като Ива Митева има качества да оглави правителство, трябва ни такъв човек
Публикация   07:10     24 Авг, 2021 /     akcent.bg   /     353

   Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов допусна, че в името на връщането на "Има такъв народ" в процеса по преговори за правителство с третия мандат (той трябва да бъде връчен най-късно в петък) може да бъде предложено на партията на Слави Трифонов да направи нова номинация за министър-председател.

   В интервю за Би Ти Ви Атанасов каза, че кандидатурата не трябва да е отново на Пламен Николов, нито на Николай Василев. По думите му е необходим човек с различен профил и доказан опит, като посочи конкретно сегашният председател на Народното събрание Ива Митева. "Човек като Ива Митева има качества да оглави правителство, трябва ни такъв човек", смята Атанасов.

   Засега "Има такъв народ" отказва да участва в преговорите за правителство с третия мандат, което прави сигурни нови предсрочни парламентарни избори, ако всички партии спазят досегашните си заявка за взаимно отказване на подкрепа.

   За провеждането на разговори между партиите преди Румен Радев да връчи третия мандат Атанасов заяви, че "Демократична България" ще вземе решение утре (вторник, 24 август). По-рано в понеделник против това се обяви "БСП за България", защото го смята за намеса в работата на президента, а Мая Манолова от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" поиска да има нови консултации при държавния глава.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha