Областният управител организира дискусия по сериозни и разнообразни теми и проблеми

Областният управител организира дискусия по сериозни и разнообразни теми и проблеми
Публикация   15:37     23 Авг, 2021 /     akcent.bg   /     551

Дискутираха се от Ковид кризата до тапите от ТИР-ове и от РО-РО терминал до образование

   Областен форум по сериозни актуални теми и проблеми в Русенско се проведе днес в Зала 1 на Областна администрация.. Инициативата бе организирана от областния управител Борислав Българинов.

   „Ако досега проблемите са били замитани и е правено всичко възможно за потулване на това, което гражданите искат, то вече е крайно време да кажем „Не!“ на лицемерието, жаждата за лично облагодетелстване и политическо безхаберие. Сигурен съм, че постепенно влизаме в руслото на нормалността, но от действията ни зависи дали ще успеем да се удържим там. Вярно е, че с годините поради бездействие и може би некомпетентност са се натрупали много казуси за решаване и сега те стоят пред нас, но сме длъжни да мислим и за просперитета на този регион, за съжаление забравен от властимащите. Централната власт дълго време неглижира региона и по този начин доведе до отлив на инвеститори. Неангажираните хора с бъдещето на града и региона са вредни за управлението, на всички ни е писнало от обещания, трябват и действия, които да доведат до реални резултати, осезаеми за всеки жител и гост на областта. Успелите трябва да са тези, които вземат решенията и да водят обществото по правилния път. Целта на настоящия форум е да докаже, че проблемите имат решение.“, заяви Борислав Българинов.

   Форумът се провежда под мотото „Консолидиране визията за просперитета на област Русе по ключови за бъдещето ѝ развитие въпроси“ и на него присъстваха народни представители, както и представители на местната и държавна власт от региона.

   Сред темите, които бяха разисквани, са създаването на нов гранично контролно-пропускателен пункт на територията на „Пристанищен комплекс – Изток“, който да обслужва ферибота между Русе и Гюргево след пускането му в експлоатация, адекватното управление на трафика от тежкотоварни камиони и съответно обособяването на места за изчакване и почивка за шофьорите на тирове при излизане от страната, както и изграждането на втори мост над река Дунав в района. Специално внимание беше отделено и на състоянието на образованието в Русенско, както и на най-актуалните демографски данни. В инициативата участваха още заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, главният секретар на Областната администрация Симеон Иванов, народните представители Десислав Атанасова и Крум Зарков, кметове на общини от региона, както и представители на институции на местната и държавна власт.

Тагове : дискусия ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha