Вторник, 8 Октомври 2024

Audi съкращава работното време заради недостиг на чипове

 Audi съкращава работното време заради недостиг на чипове
Публикация   23 Авг, 2021   /     akcent.bg   /     369

   Германският автомобилен производител Audi удължава лятната почивка на близо 10 хил. работници в заводите си в Инглощад и Некарзулм заради недостига на полупроводници.

   Персоналът ще е на непълен работен ден според говорител на компанията, а мерките ще означават намаляване на производството на няколко хиляди планирани коли, предаде ДПА.

   В основния завод в Инглощад всички монтажни линии ще бъдат в застой до 30 август. В Некарзулм по-голямата част от производството е в застой от няколко дни.

   Audi обяви кратък работен ден за месец септември като предпазна мярка, но в същото време планира допълнителни смени в няколко уикенда. Поради липса на компоненти компанията не успя да сглоби около 50 хил. коли в първата половина на годината. Когато бъдат доставени, ще бъде направен опит за наваксване на производството.

   Финансовият директор Юрген Ритерсбергер предупреди през юли, че може да има по-нататъшно спиране на продукцията и кратък работен ден през август и септември именно заради недостига на чипове.

   Други гиганти в индустрията също изпитват затруднения в резултат на възникналия проблем. По думите на Николас Петър, финансовия директор на BMW, например брандът вероятно можеше да продаде между 70 хил. и 90 хил. коли тази година, ако нямаше недостиг.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha