Тайната на успешния прием в британските първенци Оксфорд и Кеймбридж

 Тайната на успешния прием в британските първенци Оксфорд и Кеймбридж
Публикация   07:03     20 Авг, 2021 /     Полина Жечева   /     346

   Специализираният курс Оксбридж развенчава митовете и подготвя българските кандидати

   Всяка година над 40 000 кандидати от цял свят влизат в съревнование за едва 7000 бакалавърски места в престижните университети Оксфорд и Кеймбридж, често наричани Оксбридж. Имената на най-старите и известни учебни заведения във Великобритания са синоним за високи стандарти, елитна диплома и гарантиран професионален успех. Сред възпитаниците са нобелови лауреати, известни политици, бизнесмени, учени, а челните позиции в световните образователни класации са очаквано техни вече десетилетия наред. Престижният статут обаче поражда колебания дори и в най-амбицираните кандидати за академичните гиганти.

    Не приемат само олимпийци и гении

   Една от най-големите заблуди е, че трябва задължително да имаш енциклопедични познания, за да учиш в Оксбридж. Стабилната академична основа е необходима на студентите, за да могат да се справят с интензитета, но далеч не е най-важният фактор за прием. "Не съм за там" е глупост. Ако искаш да пробваш – пробваш. Не приемат само олимпийци и гении!“, споделя Нина Димова, която в момента е студент по физика в Оксфорд.

   Факт е, че влизането в Оксбридж не е лесна задача и сериозната подготовка е от съществено значение, но силната мотивация и дълготрайните лични интереси, като сертификати и участия в национални и международни състезания в избраната академична сфера, са водещи критерии при отсяването на най-подходящите кандидати по време на предварителните интервюта.

  Качествената подготовка започва рано и минава през семинара Оксбридж

Много кандидати се отказват от шанса си за елитно образование в Оксбридж заради общата заблуда, че нямат нужната подготовка. Истината е, че ключът към успешния прием е отдадеността. Българските ученици имат реални шансове да бъдат приети, ако стартират със своята качествена подготовка още в първите години в гимназия и имат ясна представа в каква сфера биха искали да се развиват. Неслучайно в страната ни има два изпитни центъра, а от няколко години специализираният семинар Оксбридж помага на кандидатите да изградят своята образователна стратегия. Разделен на два модула - безплатен през първия ден и платен през втория – курсът предоставя информация за особеностите на двата университета, разликите между специалностите и отделните колежи, изискванията, сроковете и предпоставките за прием. Освен отговори на всички техни въпроси, участниците получават и персонален план за действие, практически съвети и неочаквани теми за интервю, примери за добро мотивационно писмо и полезни материали.

 

 
Тагове : прием ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha