Работници на ,,Автомагистрали,, блокираха пътя Русе- Варна при кръстовището до ,,Джъмбо,,

Работници на ,,Автомагистрали,, блокираха пътя Русе- Варна при кръстовището до ,,Джъмбо,,
Публикация   12:32     13 Авг, 2021 /     akcent.bg   /     608

    За около половин час демонстрантите блокираха пътя Русе - Варна, в района на кръстовище на изхода на крайдунавския град. "Декларираме, че протестите нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане. Очакваме отговорно отношение от държавните институции.

  Това е началото на гражданските ни и синдикални протести. Ще продължим до получаване на всички изработени с честен труд средства, за да запазим работните си места", заяви Пламен Петков, член на синдикалната организация на КНСБ . 

   Над 100 служители и работници на "Автомагистрали - Черно море" се събраха на 165 км на АМ "Тракия" с плакати и скандирания "Искаме си парите", "Платете ни изработеното". Протестът се охранява от сериозен брой служители на полицията и жандармерията, от където казаха, че протестиращите нямат разрешение за блокиране на автомагистралата и няма да бъдат допуснати на нея.

   Блокиран е пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус" и по този начин са спрели движението по направлението София, Варна, Русе и Силистра. Част от протестиращите работници се насочиха към Велики Преслав, за да блокират главен път. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha