Понеделник, 29 Април 2024

ИТН: През цялото време очакваха този разговор: кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят

ИТН: През цялото време очакваха този разговор: кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят
Публикация   11:05     11 Авг, 2021 /     akcent.bg   /     548

    ИТН излезе с изявление, в което накратко бяха обобщени някои от нещата, казани и случили се между партиите в последните няколко седмици.
      Виктория Василева изчете посланието на своята партия, като подчерта, че парламентаризмът днес се свежда до няколко реплики.
           Реплики като, цитираме: 
„Обещайте нещо на Христо, после няма да го изпълните“. 

    Виктория Василева и още от заявеното в брифинга на ИТН:

   Парламентаризмът се свежда до „моля ви направете правителство, защото в следващия парламент няма да влезем“, парламентаризмът е реплика от типа – „махнете този, сложете който и да е, само не този“, парламентаризмът е готовност на един господин да се жертва за министър, само дето никой не го е канил. Това е  техният парламентаризъм, но не и нашият и никога няма да бъде. 

   Твърдят, че говорим нагло и безцеремонно – не. Ние сме просто честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази.
Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и на такова поведение. Свикнали се всичко да се урежда с шушукане по ъглите на Народното събрание за предварително договаряне на порциите. 

   Никога истински не са искали разговор за политики. Някои от тях го доказаха с формалното си участие в срещите на  експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и влияние. През цялото време очакваха този разговор, другият: кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получихте. И няма да го получат от „Има такъв народ“. 

   Това ги доведе до лудост. Никога не са искали споразумение с ИТН. Доказаха го всички с взаимоизключващите се изисквания, които поставиха: Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова. Мая Манолова не иска да подпише под едно споразумение с „БСП За България“. „БСП За България“ не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста, всички заедно няма да подпишат едно споразумение и ако чуят дори само за подписано двустранно такова – се оттеглят. Страхотен парламентаризъм, дами и господа. Поздравления!
...
   И накрая искам да благодаря на всички, които се обединиха в омразата си към истината. Благодарение на безпрецедентните атаки и натиск, които понесохме от всички страни от няколко седмици, структурите на ИТН са още по-единни и решителни. Много са ни подценили, ако са смятали да ни пречупят психически, да ни унижат и омаскарят. Омаскарихте себе си.

   „Има такъв народ“ е кауза, дами и господа, кауза, която е много по-голяма от мен и моите колеги, и тя ще бъде жива. Време е някой да изхвърли боклука.“, завършва изявлението на ИТН Виктория Василева.

Тагове : ИТН , разговор ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още