Понеделник, 29 Април 2024

Тошко Йорданов: Петър Илиев няма никакви отношения с Барбадос

Тошко Йорданов: Петър Илиев няма никакви отношения с Барбадос
Публикация   08:00     10 Авг, 2021 /     akcent.bg   /     814

"Изправи се БГ! Ние идваме!" предадоха протеста", смята то

   "Изправи се БГ! Ние идваме!" предадоха протеста". Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в "Лице в лице" по повод на решението на формацията на Мая Манолова да гласува срещу проектокабинета на партията на Слави Трифонов.

   Според него със своите действия те предават исканията на хората от протеста и по този начин пазят главния прокурор Гешев на неговия пост.

   Йорданов смята, че по времето на разговорите им е било договорено всичко и е имало важни неща, които да бъдат реализирани в полза на хората, но сега това няма да стане: „Това включва съдебна реформа, преизчисляване на пенсиите и т.н. Сега тези неща няма да се случат, защото една от така наречената партии на протеста извърши предателство“.

  

Йорданов заяви още, че не вижда проблем с факта, че Петър Илиев има кантора, както и това, че е почетен консул на Барбадос.

    "Доколкото разбрах бил е предложен за почетен консул от правителството на Барбадос и е одобрен от нашето правителство. Това е длъжност, която няма дипломатическа или юридическа стойност. Няма никакви последствия нито в професионален, нито в юридически план, освен понякога да му се храни егото на човек. Дали е почетен консул на Барбадос, Бурунди или Франция, щяхме да вземем същото решение", коментира Йорданов.

   Той бе категоричен - Илиев няма фирми в Барбадос и за пръв път назова - "Икономедия" стои зад атаките срещу Илиев.

   "Намерете ми едно действие на Петър Илиев в Барбадос, което да е минало закона. Другото е спекулация", категоричен бе още Йорданов.

   Относно критиките и твърденията на Таняна Дончева Йорданов посочи:

   "Татяна Дончева е хубаво да започне да мисли преди да говори. Тя говори много откровени лъжи. Това е жена, която трудно може да мине за морален капацитет. Склонен съм Петър Илиев да го питат за всичко. Но човек като Татяна Дончева да задава въпроси и да говори за морал за друг човек само защото нещо й говори в главата, е недопустимо. Дончева да иде при Петър и да му каже какво е правил в Барбадос, за да може да я осъди. По-важното беше този модел “ГЕРБ” да се разгражда, да се спират мръсните пари, да се вкара прокуратурата в граница. А не да водим война с Татяна Дончева. Те практически спасяват Гешев в момента".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha