Най-маститите соросоиди в България и малка част от грантовете, които са взимали от фондация „Америка за България“ и „Отворено общество“

Най-маститите соросоиди в България и малка част от грантовете, които са взимали от фондация „Америка за България“ и „Отворено общество“
Публикация   07:27     10 Авг, 2021 /     akcent.bg   /     2272

Соросоидите могат да работят за всяка кауза, не и за българската, твърди в интервю Румен Воденичаров

   За целите на "Отворено общество" на Джордж Сорос акцентира  зам. председателят на ВМРО Искрен Веселинов в профила си във Фейсбу:
.
"Сайтът БГ Ревизия ви представя графика на част от най-маститите соросоиди в България. Запознайте се с малка част от грантовете, които са взимали от фондация „Америка за България“ и „Отворено общество“ на Джордж Сорос.
 
    Интересно е, че голяма част от медиите, които са се обявявали за свободни, всъщност се спонсорират от тези фондации. Същото важи за известни политолози, политици, социолози и общественици. На практика излиза, че всеки един от тях е регистрирал свое формирование, чрез което законно да източва финансови средства в особено големи размери.
   А целта е ясна – промиване на мозъци, подмяна на правителства, внедряваме на чужди модели на поведение в българското общество."
 

        Соросоидите могат да работят за всяка кауза, не и за българската. Това заявява  Румен Воденичаров - първият програмен директор на „Отворено общество“ в България в интервю пред „Труд“

 "- Мислещите хора, които наистина милеят за страната си и какво се случва в нея, разбраха нещо много важно за Джордж Сорос. Той иска и създава паралелни на националните правителства. Всъщност, лека-полека ги заменя с такива, а той има достатъчно мощ и средства да прави това. Така всеки от неговите хора става управляема клетка и всяка една от тях може да се манипулира, да се сугестира и да провежда най-различни политики в интерес на транснационалните компании, т.е. на финансовия капитал."

"Това са 35 фондации в 35 страни с около 1800 служители от рода на Евгений Дайнов, Красен Станчев, Деян Кюранов и др. Защото от "Отворено общество" се нароиха най-различни институти. То не бяха Институт по етнически взаимодействия, по либерална икономика, по пазарна икономика... Десетината институти на яслата на Сорос живяха много добре тези години и според мен те вече не са българи. Могат да работят за всяка друга кауза, но не и за българската."
"- Значи Сорос е действал сериозно на държавно ниво?
- Ами да, беше постигнато споразумение да се издаде специално министерско постановление, съгласно което „Отворено общество“ ще развива дейност в областта на човешките права, масмедиите, културата, гражданското общество и други. Българската държава също се задължаваше да участва, като за всеки преведен от Сорос американски долар да предоставя на фондацията приблизително половината от стойността му по курса в български лева. Тази привилегия другите фондации нямаха, а нашата изведнъж започна да оперира с милиони. Създаде се дубликат в Министерството на просветата с 15 краткосрочни и дългосрочни програми. Сивото вещество на България потече към САЩ."


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha